четвер, 28 квітня 2022 12:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Німецький Бундестаг схвалив надання Україні важкого озброєння

Німецький Бундестаг схвалив надання Україні важкого озброєння
У Німеччині схвалили надання зброї в Україну. Фото: Associated Press

У четвер, 28 квітня, німецький Бундестаг підтримав надання Україні важкого озброєння.

За надання Україні зброї проголосувала, як опозиція, так і коаліція. Деякі німецькі парламентарі розкритикували Олафа Шольца за зволікання з наданням зброї для України, повідомляє Spiegel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 40 країн зібралися на історичну зустріч заради України. США обіцяють допомогу на мільярди

Як пише DW, після тижнів суперечок опозиційний Союз і світлофорна коаліція СДПН, Зелених і ВДП у Бундестазі спільно проголосували за поставку важкого озброєння в Україну. Як йдеться в заяві, підписаній лідерами фракцій, це сильний сигнал відповідальності перед Україною та єдності проти загарбницької війни Росії.

"Парламентарі наголошують, що Німеччина твердо стоїть на боці України в її боротьбі за свободу. Підтримка права України на самооборону є важливою для захисту миру та свободи в Європі, а також для пошуку дипломатичного рішення", - йдеться у повідомленні.

Під час дебатів за надання Україні зброї лідер фракції Союзу Фрідріх Мерц (ХДС) різко розкритикував канцлера Шольца. Оскільки канцер тижнями уникав дискусії про поставки зброї і вагався.

Німеччина офіційно схвалила поставку Україні зенітних комплексів Gepard. Рішення оголосили у вівторок під час зустрічі представників понад 30 країн на американській авіабазі "Рамштайн" у ФРН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц, якого розкритикували всередині країни й за кордоном за те, що його уряд не зміг поставити важке озброєння в Україну, пообіцяв надати протитанкові й зенітні засоби з німецьких військових запасів. Водночас він назвав їх "оборонною зброєю".

Зараз ви читаєте новину «Німецький Бундестаг схвалив надання Україні важкого озброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути