четвер, 13 грудня 2012 11:05

Нігерійському студенту світить довічне за те, що відбився від расистів

Нігерійському студенту світить довічне за те, що відбився від расистів
Нігерієць "розочкою" порізав нападників. Фото: telegraf.dn.ua

13 грудня у приміщенні Ленінського районного суду м. Луганська проходить засідання на якому розглядається справа студента з Нігерії Олаолу Фемі. Йому висунуто звинувачення за статтями 115 ч.2 і 296 ч.4 Кримінального Кодексу України - замах на умисне вбивство з хуліганських мотивів.

Про це повідомили Gazeta.ua у Правозахисному центрі "Поступ".

За версією слідства, він усвідомлено, "з мотивів явної неповаги до суспільства" скоїв напад із заздалегідь підготовленим знаряддям злочину - розбитою скляною пляшкою.

"Як згадує Фемі та його друг Еніола Судаді, у ніч на 5 листопада 2011 року в під'їзді багатоквартирного будинку, де орендував квартиру інший нігерійський студент, на них з расистських мотивів напали шестеро молодих людей. Нападники, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, спочатку ображали нігерійців, а потім збили з ніг і почали бити", - повідомили правозахисники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скінхеди у Криму жорстоко вбили двох людей

За їх словами, Еніола не зміг піднявся з землі, а Фемі, захищаючись, завдав нападникам ударів шийкою розбитої скляної пляшки.

"В результаті цього троє нападників - Віталій Гаман, Дмитро Леменчук і Артем Лобода - отримали різані рани рук, шиї та голови, а знайома нападників Ірина Пашкова, яка брала участь в інциденті, отримала забої обличчя і голови. Наступного дня Олаолу Фемі був затриманий, і за рішенням суду поміщений під варту до луганського слідчого ізолятору, де перебуває і донині", - зазначили в "Поступі".

Незважаючи на те, що травми, нанесені нігерійцем, визнані "легкими тілесними ушкодженнями" і те, що їх характер не може свідчити про напад, звинувачення кваліфікує дії Фемі як "завершений" замах на вбивство, у зв'язку з чим йому загрожує довічне тюремне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Нігерійському студенту світить довічне за те, що відбився від расистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути