вівторок, 19 квітня 2022 10:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Ніч на Миколаївщині "була важка" - подробиці
4

У ніч на 19 квітня окупанти знову обстрілювали з "Ураганів", "Градів" та "Смерчів" міста Миколаївщини.

З учорашнього вечора і вночі ворог хаотично гатив по більшості районів Миколаєва, повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва вранці 19 квітня.

"Є руйнування цивільних об'єктів, житлових будинків, цивільної інфраструктури міста. Ніч була важка. Як і вчорашній день. Вчора (18 квітня. - Gazeta.ua) вдарили по Очакову забороненими касетними снарядами", - написала вона в Telegram.

Фото: facebook.com/DSNSMYKOL

Внаслідок атак ворога знову зазнали руйнувань дитячі садки та школи.

"Це для тупих орків "найстрашніші" об'єкти, бо вони несуть знання і виховують українців справжніми людьми. Підраховуємо пошкодження", - зазначила чиновниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Миколаєві, що залишився без води, запустили альтернативні свердловини

18 квітня на Миколаївщині поранення отримали 10 осіб. Дітей серед них немає. Більшість постраждалих - цивільні, додала Замазєєва.

"Всі постраждалі доставлені в медичні заклади й отримують допомогу. На ранок 19 квітня в лікарнях перебувають 295 громадянин, що постраждали від атак окупантів на Миколаївщину", - підсумувала вона.

Ворожий обстріл Миколаєва з артилерії цієї ночі спричинив пожежу. Спалахнуло в житловому будинку та складському приміщенні магазину на Херсонському шосе.

Займання на площі 200 кв. м ліквідували рятувальники ДСНС, повідомила пресслужба відомства.

Минулої доби, 18 квітня, вогнеборці також загасили пожежу покрівлі житлового будинку на вул. Очаківській у селі Чорноморка Миколаївського району. Вона виникла через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі. Площа займання сягнула 30 кв. м.

"Ще на вул. Садовій у селі Лукашівка Первомайської територіальної громади Первомайського району вогнеборці загасили займання господарчої споруди на площі 15 кв. м. Причина встановлюється", - ідеться в повідомленні.

Група піротехніків відпрацювала 27 заявок на Миколаївщині. Вилучила 30 вибухонебезпечних предметів.

"Загалом з початку російської агресії відпрацьовані 1480 звернень та вилучили 1159 боєприпасів. Всього на 19 квітня зареєстрували 2334 звернення на спецлінію 101", - додали в ДСНС.

16 квітня на Миколаївщині поранення отримали 39 людей. Більшість - цивільні, дітей серед постраждалих не було.

Обстрілювали окупанти житлові квартали Миколаєва, де немає військових об'єктів. Одна з ракет прилетіла на територію обласної онкологічної лікарні. Продовжили окупанти завдавати ударів і сьогодні. Постраждалих доставили в медичні заклади. Вони отримують допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Ніч на Миколаївщині "була важка" - подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути