пʼятниця, 02 жовтня 2020 20:10

Ні несправностей, ні паніки: вцілілий курсант розповів про падіння Ан-26

Ні несправностей, ні паніки: вцілілий курсант розповів про падіння Ан-26
Курсант В'ячеслав Золочевський, який єдиний вижив в авіакатастрофі літака Ан-26 під Чугуєвом, є головним свідком у цій справі. Фото: facebook.com/pumamgo

На борту літака Ан-26, який зазнав авіакатастрофи під Чугуєвом, екіпаж зберігав спокій і не піддавався паніці до останнього момента.

Єдиний вцілілий в авіатрощі курсант 20-річний В'ячеслав Золочевський запевняє, що літак перед зльотом був повністю справним, бо його регулярно оглядали.

"Коли ми сіли на борт, літак був повністю справним", - сказав Золочевський, передає LB.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа Ан-26: рідним почали видавати тіла для поховання

Курсант каже, що 25 вересня, коли сталося падіння літака, якихось проблем він не пригадує. Він також не знав про падіння тиску по спеціальному датчику ІКМ, який вимірює крутний момент лівого двигуна. За його словами, "це був звичайний політ" і "паніки не було".

Потерпілий наголосив, що літак регулярно оглядали перед і після кожного приземлення і зльоту.

25 вересня, о 20:45, під час заходження на посадку розбився військовий літак Ан 26Ш. До 22:50 мав виконувати навчальний політ із 27 курсантами й офіцерами Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба. Екіпаж прийняв рішення повернутися раніше через збій у роботі лівого двигуна, за попередньою версією. Перед злітно-посадковою смугою літак нахилився, крилом зачепив землю та вибухнув. 25 людей загинули на місці. Один курсант помер у лікарні наступного дня. Уцілів лише один – третьокурсник 20-річний В'ячеслав Золочевський. Він зараз у військовому госпіталі.

Зараз ви читаєте новину «Ні несправностей, ні паніки: вцілілий курсант розповів про падіння Ан-26». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути