Ексклюзиви
пʼятниця, 05 травня 2023 19:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Незламні й нескорені: легендарному "Азову" виповнилося 9 років

Незламні й нескорені: легендарному "Азову" виповнилося 9 років
5 травня – дев'ята річниця з моменту заснування бригади "Азов". Фото: МВС

5 травня – дев'ята річниця з моменту заснування бригади "Азов", легендарного українського підрозділу, який вразив світ своєю мужність під час оборони Маріуполя 2022 року.

Так, асоціація родин захисників Азовсталі привітала легендарний підрозділ із визначною датою. Допис оприлюднили в Instagram.

Шлях цього підрозділу є дійсно феноменальним: добровольчому загону "Чорних чоловічків" вдалося зберегти ідентичність та пройти клопітку і водночас неосяжну трансформацію до масштабів цілої бригади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустрічали "живим коридором": загиблого в Оленівці "азовця" провели в останню путь

За плечима "азовців" – девʼятирічна історія боротьби на різних ділянках фронту, сотні успішних операцій та незліченна кількість прикладів мужньої звитяги кожного окремого бійця. Полеглі в бою "азовці" є взірцями самопожертви в імʼя Батьківщини та народу.

Опір ворогу у Маріуполі відіграв одну з ключових ролей у ході сучасної війни України за незалежність. І сьогодні питання полону героїчних захисників міста гуртує навколо себе тисячі небайдужих, які шанують подвиг воїнів і всіма можливими способами підтримують боротьбу за їхнє повернення додому.

"Ми віримо в те, що справедливість буде відновлена і азовська бойова хоругва ще очолить не один парад військ в українському Маріуполі. А доки перемоги не досягнуто – "Азов" робитиме все від нього залежне, щоб наблизити її якнайшвидше", – йдеться у повідомленні.

"Азов" – це легендарний підрозділ, який під час російського вторгнення в Україну став осередком оборони міста Маріуполь і надалі героїчно утримував комбінат "Азовсталь". "Азовці" звільняли Маріуполь у червні 2014-го, брали участь в боях під Іловайськом. Потім вони обороняли Маріуполь, здійснювали наступ на Широкине у лютому 2015 року.

"Азов" відомий і тим, що ефективно виконував завдання в районі проведення АТО, а згодом і в межах операції Об'єднаних сил. Зокрема, силами підрозділу проведено успішну Павлопіль-Широкінську операцію у 2015-му, виконано низку успішних бойових завдань у районі Світлодарської дуги.

Сьогодні "Азов" – це один із найбоєздатніших підрозділів української армії, бійці якого володіють професійними навичками на найвищому рівні, мають новітнє озброєння та спорядження і ту саму жагу до перемоги.

Зараз ви читаєте новину «Незламні й нескорені: легендарному "Азову" виповнилося 9 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути