середа, 14 березня 2012 20:48

Невдалий теракт у Афганістані: літак глави Пентагону намагалися протаранити

Невдалий теракт у Афганістані: літак глави Пентагону намагалися протаранити

Літак глави Пентагону намагалися протаранити в Афганістані. Автомобіль виїхав на злітно-посадкову смугу аеродрому військової бази НАТО в афганській провінції Гельменд, коли з візитом на базу прибув міністр оборони США Леон Панетта, повідомляє Reuters з посиланням на офіційного представника Пентагону.

За його словами, життя міністра було поза небезпекою.

Представник Панетти розповів, що афганець, мотиви якого залишаються нез'ясованими, вкрав машину, після чого виїхав на ній на злітно-посадкову смугу аеродрому. В результаті інциденту, як стверджують в Пентагоні, водій автомобіля отримав опіки, однак залишився живий. Як саме це сталося, представник Панетти не повідомив, відкинувши при цьому повідомлення афганських ЗМІ про те, що машина вибухнула.

Водій авто був заарештований, і зараз його допитують. Одночасно йому була надана перша медична допомога від опіків. Яким чином афганець потрапив на базу, не повідомляється.

Тим часом, телеканал SkyNews стверджує, що інцидент з автомобілем був невдалим терактом. За даними телеканалу, машина виїхала на ЗПС в той момент, коли літак міністра оборони США або заходив на посадку, або тільки що зробив її. Водій підірвав автомобіль, проте чи був літак Панетти його метою, невідомо.

Панетта, після візиту до провінції Гельменд, виїхав до Кабула на переговори з керівництвом країни.

Зараз ви читаєте новину «Невдалий теракт у Афганістані: літак глави Пентагону намагалися протаранити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути