пʼятниця, 05 липня 2013 19:43

Спецтема: Жорстоке зґвалтування на Миколаївщині

"Необхідна докорінна реформа правоохоронних органів" - трагедія у Врадіївці не здивувала Азарова

"Необхідна докорінна реформа правоохоронних органів" - трагедія у Врадіївці не здивувала Азарова
Фото: ua-slovo.net

Система міліції почала давати збої давно. Таку думку висловив Прем'єр-міністр України Микола Азаров на своїй сторінці в Facebook.

"Цей тиждень також була затьмарена повідомленнями з Миколаївської області. Природно, і як громадянин, і як прем'єр-міністр я не міг не відреагувати на цю подію. Перш за все, я висловив співчуття постраждалій дівчині та її родині. Їй буде надана і надається вся необхідна допомога, в тому числі медична. Хід її лікування знаходиться під контролем Міністерства охорони здоров'я України ", - написав прем'єр.

"Звичайно, я обурений подією. Необхідно, щоб всі правоохоронні органи повністю виконали вимоги Президента з розслідування цього інциденту. Зі свого боку хочу також сказати, що ця трагедія, зрозуміло, не результат якогось випадкового збігу обставин, вона в черговий раз говорить нам про те, що необхідна докорінна реформа системи правоохоронних органів ", - додав він.

"Система міліції почала давати збої давно. Більше 30 років тому ні де-небудь, а в столиці СРСР Москві міліцією на одній зі станцій метро був по-звірячому вбитий полковник КДБ. Вже тоді цей епізод показав, що система потребує самому серйозному реформуванні. Однак, впродовж наступних 30 років ця система лише косметично змінювалася, а цей випадок, як і багато інших, говорить про те, що вона потребує дуже серйозної реформи. Я впевнений, що реформа буде проведена. В основі її лежатиме, звичайно, посилення як професійного, так і суспільного нагляду над діяльністю правоохоронних органів ", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, в ніч з 26 на 27 червня біля селища Врадіївка Миколаївської області двоє міліціонерів і таксист жорстоко побили та згвалтували Ірину Крашкову, попередньо вивізши на машині з селища в лісосмугу. Двох, таксисти і офіцера міліції Дмитра Поліщука, племінника прокурора Заводського району Миколаєва, затримала прокуратура - суд помістив їх в ізолятор тимчасового утримання. У третього ж, співробітника Врадіївського райвідділу міліції Євгена Дрижака, як запевняли в прокуратурі Миколаївської області, було алібі - він нібито чергував у відділенні і не відлучався нікуди, що підтверджує запис відеореєстратора.

В ніч з 1 на 2 липня, вимагаючи арешту капітана міліції, якого жителі вважають причетним до звірячого побиття і згвалтування місцевої жительки Ірини Крашковой, жителі Врадіївки пішли війною на міліцію - знесли ворота райвідділу, розбили в будівлі вікна та службові автомобілі, що стояли поруч. Проти людей використовували газ і, нібито, стріляли.

3 липня Центральний районний суд Миколаєва ухвалив заарештувати до 15 серпня Дрижака. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 3 ст. 152 (Згвалтування), ч. 4 ст. 187 КК (Розбій) України.

Зараз ви читаєте новину «"Необхідна докорінна реформа правоохоронних органів" - трагедія у Врадіївці не здивувала Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути