понеділок, 11 листопада 2019 21:46

Невідомі побили і пограбували сім'ю адвоката

Невідомі побили і пограбували сім'ю адвоката
Невідомі напали на будинок адвоката. Фото: Volyn

У Київській області невідомі у військовій формі увірвалися до будинку адвоката Володимира Богатиря, де побили його сім'ю і викрали адвокатське досьє.

Напад стався в п'ятницю, 8 листопада. Поліція відкрила кримінальне провадження і розшукує нападників. Про це повідомляє Національна асоціація адвокатів України.

Як зазначається, невідомі побили та зв'язали членів родини адвоката, а також завдали тілесних ушкоджень неповнолітній дитині.

"Метою злочинців було залякати адвоката, його родину, отримати доступ до матеріалів адвокатських досьє та адвокатської таємниці. Тиск на адвокатів, порушення їх прав та гарантій професійної діяльності, на жаль, не мають належної реакції з боку правоохоронців, що у умовах неконтрольованого обігу зброї та розгулу злочинності, призводить до системного вчинення злочинів і створює суспільну небезпеку", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Били молотком: подробиці звірячого нападу на ветерана АТО з дружиною

Асоціація закликала президента, генпрокурора і Нацполіцію негайно відреагувати на подію і організувати ефективне розслідування, а також припинити політичні переслідування.

У Житомирській області під час конфлікту з єгерями від вогнепального поранення загинув адвокат Святослав Пархоменко, який захищав інтереси Олександра Лося — підозрюваного в організації вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Поліція попередньо кваліфікувала інцидент як замах на вбивство, умисне вбивство та незаконне поводження зі зброєю.

Зараз ви читаєте новину «Невідомі побили і пограбували сім'ю адвоката». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути