Ексклюзиви
четвер, 09 серпня 2012 12:53

Названо вірогідні причини жорстокої смерті еколога Володимира Гончаренка

Названо вірогідні причини жорстокої смерті еколога Володимира Гончаренка
Фото: unian.net

Вбивство еколога, видавця газети "Екобезпека", голови громадського руху України "За право громадян на екологічну безпеку", керівника асоціації "Втормет" Володимира Гончаренка відбулося після оприлюднення інформації про розкопку і подальший продаж теплообмінників.

Про це 8 серпня під час прес-конференції "Кожному жителю України погрожують, або За що в Україні вбивають екологів?" заявив перший заступник голови громадської організації "Київський форум" Віталій Черняховський, повідомляє прес-служба ГО "Київський форум".

Зокрема, за словами В. Черняховського, факти про розкопку, транспортування та продаж теплообмінників були оприлюднені під час прес-конференції 27 липня 2012 року самим В. Гончаренком.

Варто зазначити, що теплообмінники містять гексахлорбензол, який після розкопки їх з-під землі виділяє речовини, які отруюють людей, і серйозно загрожує здоров'ю та життю.

"Справа має бути взята під особливий контроль. Вбивці еколога повинні бути знайдені. Наша основна мета – скоординувати зусилля і знайти вбивць В. Гончаренка. Ми маємо намір організувати акції протесту під будівлею Генпрокуратури та Міністерства внутрішніх справ України, для того, щоб привернути до вбивства В. Гончаренка особливу увагу і домогтися, щоб вбивці еколога були знайдені і покарані з максимальною суворістю", – повідомив перший заступник голови ГО "Київський форум" В. Черняховський.

За інформацією В. Черняховського, до вбивства еколога можуть бути причетні комерсанти з ТОВ "Укр-Євро", які займаються незаконним продажем теплообмінників як металобрухту. За даними громадського діяча, ТОВ "Укр-Євро" зареєстровано у м. Кам'янець-Подільському Хмельницької області на Голосківському шосе, 1.

На думку директора Центру екологічної безпеки, природи та людини "Екобезпека" Національного гірничого університету (м. Дніпропетровськ), засновника громадського руху України "За право громадян на екологічну безпеку" (який очолював убитий В. Гончаренко) Віктора Лапицького, не варто недооцінювати небезпеку гексахлорбензолу, адже це ніщо інше як головна складова дусту, який давно заборонений і не використовується в промисловості.

Теплообмінники, про які повідомив В. Гончаренко, вагою 180 тонн (3 теплообмінника по 60 тонн кожний) були розкопані і транспортовані з м. Калуша Івано-Франківської області у м. Кривий Ріг Дніпропетровської області для майбутнього перепродажу.

Нагадаємо, що 1 серпня 2012 року еколог – громадський діяч В. Гончаренко був жорстоко побитий, а ввечері 3 серпня помер у реанімації. Слідство зараз розробляє дві основні версії вбивства В. Гончаренка: професійна діяльність потерпілого і конфліктна ситуація в результаті ДТП. Справу взято на контроль прокуратурою Дніпропетровської області.

Зараз ви читаєте новину «Названо вірогідні причини жорстокої смерті еколога Володимира Гончаренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути