неділя, 30 квітня 2023 12:51

Навіщо Росія обстріляла власне село: аналітики пояснили

Навіщо Росія обстріляла власне село: аналітики пояснили
Про обстріл російського села Суземка повідомили у ніч на 30 квітня. Фото: tsn.ua

У ніч проти 30 квітня російські війська самі обстріляли село Суземка у Брянській області РФ.

У результаті атаки двоє людей загинули, ще двоє зазнали поранень. Росіяни вдарили по своєму селу, щоб створити картинку для російської пропаганди. Про це повідомляє розвідувальна спільнота InformNapalm.

Таким чином російське військове керівництво хоче переорієнтувати увагу росіян від терористичного обстрілу багатоповерхового будинку в Умані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кара Божа за Умань: у ГУР відреагували на "бавовну" в Криму

"Практика обстрілів з артилерії чи мінометів прикордонних селищ Брянщини та Білгородщини не нова. Вона постійно використовується рашистами, щоб тримати в тонусі власне населення і створювати сюжети для пропаганди. Власне, ще за тиждень до повномасштабного вторгнення були зафіксовані чіткі докази, як росіяни обстрілювали власну територію з РСЗВ, щоб звинуватити Україну", – йдеться у повідомленні.

Ще однією причиною могла стати стати "обробка" місцевого населення. Адже воно часто лояльно сприймає партизанські рейди "РДК" і зберігає листівки із закликом до повалення правлячого режиму.

"Хоча це дуже тонка межа і місцеве населення вже почало здогадуватись і обговорювати чутки, що їх обстрілює не Україна, а саме російська армія", – зазначили в спільноті.

У Брянській області Росії у ніч на 30 квітня сталася пожежа в селищі Суземка. Там також частково зруйновано житловий будинку. Місцева влада заявила, що це ‒ наслідки обстрілу ЗСУ. Російські видання повідомили про двох загиблих місцевих жителів.

У Брянській області нещодавно повідомили про нібито атаку дроном на будівлю військкомату. Губернатор області Олександр Богомаз звинуватив в атаці ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Навіщо Росія обстріляла власне село: аналітики пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути