Ексклюзиви
пʼятниця, 13 березня 2015 11:50

Наступ бойовиків на Донбасі можливий за тиждень-два — військовий експерт

Наступ бойовиків на Донбасі можливий за тиждень-два — військовий експерт
Фото: expres.ua

Росії не вдасться захопити Маріуполь. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Олексій Арестович.

"Бойовики наступатимуть на Донбасі найближчим часом. Мова йде про тиждень-два. Найбільш ймовірні напрямки — це селище Станиця Луганська та міста Щастя, Артемівськ, Авдіївка. Можуть бути якісь рухи біля Маріуполя, проте навряд реально наступатимуть. Не зможуть його захопити. У Маріуполі багато українських військових і не сприятливі умови, щоб наступати. Ще спробують вибити наших з селище Широкіно, або створити загрозу в напрямку Волновахи", — розповів він.

Експерт зазначив, що цілі російських найманців не змінились: "Мета на фронті — це зробити декілька котлів. Переважно, боротьба йде за промислові підприємства — ТЕС у Щасті, оскільки воно забезпечує теплом весь Луганськ. У Авдіївці для бойовиків важливий коксохімічний комбінат. У Артемівську — склади і вихід на стратегічний простір. Якщо візьмуть Артемівськ, то нам буде важко тримати оборону. Тому що там вузлова розв'язка в декількох напрямках".

Арестович додав, що Україна не повинна зволікати з рішенням повернути важке озброєння, коли почнеться наступ.

"Ми не повинні зволікати і швидко повернути важке озброєння на лінії фронту. Якщо радісно притримуватимемось мінських угод, то нашим військовим буде важко зі стрілкової зброї відбивати танковий і артилерійський наступ. Чи буде прийнято рішення швидко повернути зброю — це невідомо", — розповів він.

Експерт відмітив, що Росія відновила боєздатність бойовиків за місяць: "До захоплення міста Дебальцеве, їм потрібні були паузи між наступом на фронті по два-три місяці. За цей час відновлювали боєздатність. Зараз зробили це за місяць, тому що працює залізничний вузол. Тому наступатимуть швидше, ніж ми встигатимемо реагувати і поповнювати наші матеріально-технічні запаси, військову техніку. Можуть випереджувати нас по темпах".

Нагадаємо, що у полку "Азов" повідомили, що бойовики готують наступ. Вони дізнались про це з перехоплених переговорів терористів. Зазначимо, що обидві сторони заявили, що відвели важке озброєння. Проте за вчорашню добу, за інформацією прес-служби АТО, сепаратисти обстріляли українські позиції з гранатометів і мінометів.

Зараз ви читаєте новину «Наступ бойовиків на Донбасі можливий за тиждень-два — військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути