Ексклюзиви
четвер, 14 вересня 2023 20:30

Насірова залишили у СІЗО. Заставу зменшили до 130 мільйонів

Насірова залишили у СІЗО. Заставу зменшили до 130 мільйонів
У березні 2017-го, коли детективи НАБУ прийшли до Романа Насірова з підозрою, лікарі вивезли його на ношах під ковдрою у "Феофанію". Фото: radiosvoboda.org

Вищий антикорупційний суд частково задовольнив клопотання прокурора про продовження терміну тримання під вартою ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова, якого звинувачують у отриманні 722 млн грн хабаря за відшкодування ПДВ компаніям Олега Бахматюка.

Про це повідомив Центр протидії корупції.

Судді продовжили тримання Насірова під вартою до 12 листопада.

Але замість встановлених раніше 261 млн грн застави тепер він має внести 130 млн, розповів ЦПК.

У разі внесення застави, Насіров буде зобов'язаний прибувати за викликом до суду, не відлучатися за межі Києва без дозволу, утриматись від спілкування зі свідками, здати закордонний паспорт і носити електронний браслет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ найбільших застав підозрюваним: Насіров очолює, хто за ним

"Сам Насіров стверджував, що ані він, ані його родичі не мають можливості внести заставу. Оскільки розмір застави у 261 млн не відповідає його майновому стану. Максимальна сума яку він може внести, становить 10 млн грн. Крім цього він, нібито, має проблеми із здоровʼям, а в СІЗО йому не можуть забезпечити належну медичну допомогу", – розповіли активісти.

Торік у жовтні ВАКС обрав Насірову варту з рекордною заставою у 523 млн грн. За версією слідства, Насіров нібито допоміг за хабар компаніям Бахматюка у прискореному режимі отримати відшкодування ПДВ.

Детективи Національного антикорупційного бюро затримували Насірова у березні 2017-го. Він лежав у лікарні "Феофанія". Медперсонал намагався не пустити детективів в палату. Казали, Насіров у тяжкому стані.

За версією слідства, ексголова ДФС надавав незаконні розстрочення боргу зі сплати платежів фірмам, пов'язаним із колишнім народним депутатом Олександром Онищенком і його "газовою схемою". Збитки становили понад 2 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Насірова залишили у СІЗО. Заставу зменшили до 130 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути