четвер, 18 лютого 2021 19:29

"Нарешті я помру" - родич розповів про 13-річну школярку, яка стрибнула з 17 поверху

"Нарешті я помру" - родич розповів про 13-річну школярку, яка стрибнула з 17 поверху
У Києві 13-річна Ніка викинулася з 17-го поверху будинку. Рідні вважають, була учасницею так званої "групи смерті". Фото: facebook.com/Вячеслав Выдыборец

13-річну дівчину, яка стрибнула в Києві з балкону 17-го поверху будинку 2 лютого, звали Ніка.

Вже після трагедії з'ясувалося, що перед стрибком вона відправила комусь голосове повідомлення "Нарешті я помру". Про це розповів В'ячеслав Видиборець, рідний брат баби загиблої. Він вважає, що його родичка вкоротила віку через "групу смерті". Коли туди потрапила – рідні не знають.

"Ніка виросла в родині, в якій любов і повагу завжди на першому місці. Відмінниця, прекрасно малювала, писала вірші. Вивчала англійську і китайську мови, захоплювалася японською культурою. Будувала плани на майбутнє. Любила сім'ю і обожнювала молодшого братика. Була відкритою, доброю і веселою дівчинкою. Однак після вступу у так звану "групу смерті" поведінка почала змінюватися", - написав чоловік у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13-річна дівчинка випала з 14-го поверху

Каже, у дівчинки зникло бажання робити уроки, не випускала телефон з рук під час їжі й занять. На запитання бабусі: "Як справи?", відповідала: "Ще поки не здохла". Часто малювала чорною ручкою людей без очей. Одного разу, виходячи з бабою з дому, поцікавилася, як людина падає з балкона. А потім зробила фото балкону сусідньої багатоповерхівки та комусь надіслала.

"Кілька ночей перед трагедією Ніка не спала. Їй просто не давали спати. Як з'ясувалося, щоночі рівно о 4:20 "куратори" давали їй завдання. Від безсоння піднявся тиск і дуже боліла голова. Приходячи додому зі школи, ділилася абсолютно всіма новинами, але про групу не казала", – уточнив Видиборець.

Багато інформації з телефону дівчини було видалено, так як куратори вимагають почистити листування, щоденники, малюнки. Але кілька малюнків збереглися. На одному напис – "Політ у нікуди". На іншому карта місцевості, а в кутку намальована двері з написом пекло. На аркуші паперу намальовані очі, губи і дата 02.02.

15-річна дівчина, яка викинулася з 16-го поверху будинку у Дарницькому районі Києва 17 лютого, переїхала до столиці з Чернігова 2 роки тому. Жила з бабою на вул. Архітектора Вербицького, 10. Навчалася добре і заняття у школі не пропускала.

Зараз ви читаєте новину «"Нарешті я помру" - родич розповів про 13-річну школярку, яка стрибнула з 17 поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути