Ексклюзиви
неділя, 04 березня 2018 18:10

"Нам потрібне державне замовлення" - заступник міністра про виробництво в колоніях

"Нам потрібне державне замовлення" - заступник міністра про виробництво в колоніях
Заступник міністра юстиції Денис Чернишов: "Якщо підприємство не заробляє, то воно стає збитковим" ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН

У харківських колоніях розвинуте виробництво. В'язні отримують по 5-6 тис. грн у місяць. Як їм вдалося це організувати та що треба, аби налагодити виробництво в інших установах, в інтерв'ю Gazeta.ua розповів заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

"Це велика робота менеджерська. Керівники харківських колоній зуміли знайти з місцевою владою порозуміння. В'язні багато шиють для збройних сил, Нацгвардії. Роблять плитку, ковку, сміттєві баки", - каже Денис Чернишов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміні обіцяють європейські СІЗО

Торік Уряд поставив умову: підписувати трудові договори з ув'язненими.

"Ніби, все правильно. Але є два пункти, необхідні для цього - паспорт громадянина України та ідентифікаційний код. У багатьох їх немає. Ми підписали меморандуми з державними інституціями, відповідальними за ці процеси, аби засуджені отримували паспорти та ідентифікаційні номери. Багато отримали ІD-картки. Але незважаючи на цю роботу, у нас повністю випали іноземні громадяни і особи без громадянства. Адже без згаданих документів працювати вони не можуть", - говорить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реформа тюремної системи може розтягнутися на десятиліття

"Якщо трудовий договір укладений, то, будь ласка, 3723 поклади (розмір мінімальної заробітної плати. - Gazeta.ua). Соціальний внесок - заплати державі. Якщо підприємство не заробляє, то воно стає збитковим. Деяким нашим директорам, які не спроможні знайти на місці контракти на виробництво, краще, щоб воно взагалі не працювало, - зазначає Денис Вікторович. - Тому кажемо, що нам потрібне державне замовлення. Не заради прибутку, головне - залучити до праці ув'язнених".

Інтерв'ю із заступником міністра юстиції Денисом Чернишовим незабаром читайте на сайті Gazeta.ua.

Процес ліквідації Державної пенітенціарної служби розпочався у травні 2016-го. Її повноваження передали Міністерству юстиції.

Зараз ви читаєте новину «"Нам потрібне державне замовлення" - заступник міністра про виробництво в колоніях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути