неділя, 16 червня 2024 11:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Найнапруженіша ситуація на Покровському напрямку - Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Найнапруженіша ситуація на Покровському напрямку - Генштаб повідомив про ситуацію на фронті
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 118 бойових зіткнень. Найбільше спроб прорвати оборону українських військ загарбники роблять на Покровському напрямку.

Загалом ворог завдав по позиціях українських військ та населених пунктах три ракетних удари, із застосуванням восьми ракет, 47 авіаційних ударів (зокрема, скинув 66 КАБів). Загарбники також здійснили понад 4 тис. обстрілів, 102 з них - із реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"Варто наголосити, що від початку червня російські окупанти вже застосували по наших військових об'єктах та цивільній інфраструктурі понад 1050 керованих авіаційних бомб", - йдеться у повідомленні.

Від початку цієї доби, станом на 10:00, вже відбулося 41 бойове зіткнення. Загарбники майже 500 разів обстріляли позиції українських військ та населені пункти.

На Харківському напрямку ворог безуспішно атакував підрозділи Сил оборони в районі Вовчанська.

За уточненою інформацією, втрати російських військ за минулу добу на цьому напрямку склали: понад 180 осіб вбитими та пораненими, знищено одну ББМ, дві артилерійські системи та чотири автомобілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гнутись, але не ламатись" - ЗМІ розповіли про стратегію української армії

Також не мав успіху штурм загарбників на Лиманському напрямку. Втрат позицій не допущено.

На Сіверському напрямку ворог проявляє активність. Тут від початку доби вже відбулося п'ять бойових зіткнень. Поблизу Роздолівки та Верхньокам'янського українські захисники відбили по одній атаці противника. В районі Роздолівки активність ворога зберігається - ще три бойових зіткнення продовжуються.

За сьогодні на Покровському напрямку окупанти здійснили вже 18 спроб прорвати наші оборонні рубежі неподалік Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола та Уманського. Дев'ять атак відбито підрозділами Сил оборони, ще стільки ж тривають.

"Ситуація напружена. Українські воїни вживають заходів щодо стабілізації обстановки та недопущення просування російського агресора в глибину нашої території", - повідомляє Генштаб.

На Курахівському напрямку відбито штурмову дію окупантів поблизу Парасковіївки, ще один бій триває біля Красногорівки. Ситуація під контролем Сил оборони, ворог успіху не має.

За уточненою інформацією, втрати російських військ за минулу добу на цьому напрямку склали: 85 осіб вбитими та пораненими, знищено одну ББМ та три автомобілі.

На Времівському напрямку сім спроб ворога наблизитися до українських позицій в районах Водяного та Урожайного успіху не мали. Втрат позицій не допущено.

Також невдачі зазнали дві штурмові дії російських окупантів поблизу Малої Токмачки та Роботиного на Оріхівському напрямку.

На решті напрямків ворог активних бойових дій не проводив. Ситуація залишається без змін.

На Курахівському напрямку росіяни захопили село Георгіївку. Воно розташоване на захід від Донецька неподалік Мар'їнки, повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Опубліковані 14 червня геолокаційні кадри показують, що окупанти просунулися далі на захід у межах Максимільянівки.

Зараз ви читаєте новину «Найнапруженіша ситуація на Покровському напрямку - Генштаб повідомив про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути