четвер, 11 травня 2023 08:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Награбоване на Запоріжжі та Херсонщині окупанти вивозять суднами – Міноборони

Награбоване на Запоріжжі та Херсонщині окупанти вивозять суднами – Міноборони
Заступниця голови Міноборони Ганна Маляр розповіла про мародерство росіян на Півдні України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У неділю, 7 травня, до порту захопленого Бердянська на Запоріжжі прибуло чергове вантажне судно росіян.

Імовірно, загарбники використають його для переміщення вкраденого майна на територію окупованого Криму, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Telegram 11 травня.

За її словами, у Запорізькій та Херсонській областях з травня "значно зросла" кількість випадків мародерства та крадіжок російськими військовослужбовцями. Особливо у дні, які окупанти оголосили святковими та вихідними.

"Крадуть переважно майно і транспортні засоби під приводом нібито необхідності забезпечення евакуації населення", – повідомила Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запорізьку область масово покидають "гастролери" з РФ та зрадники – мер Мелітополя

Зокрема, у населених пунктах Токмак, Пологи, Кам'янка, Розівка, Михайлівка, Молочанськ, Енергодар, Чернігівка на Запоріжжі окупанти розкрадали матеріальні цінності місцевих підприємств та громадян. Роблять це, прикриваючись забезпеченням "евакуаційних заходів".

"В Енергодарі в нічний час доби з території приватного підприємства Електропівденмонтаж-10 вкрали близько 20 одиниць автотранспорту та розграбували склад матеріального майна", – додала Маляр.

Також вночі під приводом евакуації окупаційної "адміністрації" зі Скадовська у Херсонській області окупанти поспішно вивезли награбовану оргтехніку та інше майно.

5 травня гауляйтер окупованої території Запорізької області Євген Балицький оголосив про так звану евакуацію населення з низки населених пунктів біля лінії фронту. Рішення прийнято "для забезпечення безпеки людей".

8 травня український Генштаб повідомив, що окупанти згортають діяльність своєї "адміністрації" у Скадовську і з сім'ями залишають місто. Подібна ситуація спостерігається й в інших населених пунктах Херсонської області: Михайлівка, Петрівка, Шевченка, Широке, Улянівка та Красне.

Частково захоплену Запорізьку область називають одним із найбільш вірогідних напрямків контрнаступу Збройних сил України. Контрнаступальні дії вже тривають у Херсонській області.

Зараз ви читаєте новину «Награбоване на Запоріжжі та Херсонщині окупанти вивозять суднами – Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути