Ексклюзиви
четвер, 24 травня 2007 14:49

Начальника держохорони Гелетея випхали з кабінету генпрокурора

Депутати Верховної Ради від коаліції виштовхали з кабінету генпрокурора начальника управління держохорони Валерія Гелетея.

Після цього міністр внутрішніх справ Цушко попросив усіх (депутатів і журналістів) вийти з кабінету, залишившись там лише з Святославом Піскуном, заступниками генпрокурора та керівниками фракцій більшості.

Гелетей залишився практично один у приймальні генпрокурора. Він наголосив, що не хоче протистояння, а все врегулювалося юридичним, а не політичним шляхом".

"Все врегулюється. Є указ президента. Є відповідні юристи, які пояснять все тим, хто не розуміє цих процесів", - додав він.

У свою чергу Піскун сказав, що йому указу ніхто не показував.

"Я вам кажу відверто, мені указ ніхто не показував? Що мене здивувало - указ Президента має бути оприлюднений офіційно", - зазначив він. "Нехай Президент подасть до Верховної Ради - звільнити мене", - додав Піскун.

На запитання, чому подібні дії (звільнення Піскуна) чиняться до оприлюднення указу президента в офіційних виданнях, Гелетей відповів, що указ вже оприлюднили на сайті президента, найближчим часом він буде оприлюднений і у виданнях, але до цього часу "відбувалася передання зобов"язань від генпрокурора до виконуючого обов"язки пана Шевчука і процес йшов нормально без посилення охорони".

Він також додав, що присутність депутатів, їхня поведінка, поламані двері спровокували подальший розвиток ситуації.


За матеріалами: УНІАН, Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Начальника держохорони Гелетея випхали з кабінету генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути