середа, 03 серпня 2011 17:00

Начальник райвідділу міліції на Вінничині побив азербайджанця

Начальник райвідділу міліції на Вінничині побив азербайджанця

2 серпня прокуратура Вінниччини порушила кримінальну справу за фактом побиття Фірдосі Сафарова з райцентру Могилів-Подільський, - повідомляє прес-служба прокуратури.

42-річний азербайджанець заявив про те, що тілесних ушкоджень  йому наніс начальник райвідділу міліції Василь Шрамко.

"Це кричущий випадок расистської-мотивованого міліцейського насильства. До цього Могилів-Подільська міськрайонна прокуратура тричі відмовляла в порушенні кримінальної справи відносно озвірілих карателів. Дії Василя Шрамка було визнано повністю законними та правомірними відповідно до результатів службової перевірки.  Цей злочин, а вірніше – злочини: катування, зловживання владою та службовим становищем, службові підроблення, незаконне позбавлення волі, порушення рівноправності громадян на підставі їх національної належності", - повідомив координатор Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман.

Фірдосі Сафаров — азербайджанець, 18 років живе у Могилів-Подільському. Інцидент трапився 26 березня 2011 року. За  словами Сафарова та його 34-річної дружини Олени, вони з 3-річною донькою Віталіною увечері їхав у село Кричанівка.

"Хотіли взяти дитині молока, заодно здати на металолом фургон ГАЗ-53. Нас зупинили, побили. А потім мене завезли в райвідділ, натягнули наручники, жорстоко били. Поставили раком. Четверо держали, а самий головний начальник підійшов ззаду. Били. Відпустили в одинадцять ночі. Був вимушений лягти в лікарню. У мене був струс головного мозку, закрита черепно-мозкова травма. Був весь в синцях", - пригадав потерпілий.

Досудове слідство проводить слідчий відділ прокуратури Вінницької області.

"Ми свідомі того, що факт порушення кримінальної справи за фактом знущань міліціонерів над нашим громадянином не гарантує справедливості. Прокуратурою Вінницької області чотири рази закривалася кримінальна справа, порушена раніше за фактом катувань жителя Шаргорода Анатолія Кулика офіцерами місцевої міліції. По якій невдовзі Європейський суд з прав людини має оприлюднити свій вердикт. Залишилася прокуратура байдужою і до факту нелюдських катувань, яких зазнав у вінницькій міліції вінничанин Юрій Заболотний", - продовживє Гройсман.

"Цікаво, що попри оприлюднене в інтернеті відео свідчення іншого жителя Могилева-Подільського – Миколи Борчака, який також зазнав аналогічного насильства з боку Василя Шрамка, ніхто в прокуратурі і не думає проводити перевірку по цьому факту", - зауважив Гройсман.

Зараз ви читаєте новину «Начальник райвідділу міліції на Вінничині побив азербайджанця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути