понеділок, 04 липня 2022 12:01

Спецтема: Війна Росії проти України

На Запоріжжі окупанти погрожують батькам відібрати дітей: відома причина

На Запоріжжі окупанти погрожують батькам відібрати дітей: відома причина
Окупанти погрожують батькам, які відмовляються від навчання дітей в окупації. Фото: ілюстративне, facebook.com/zelenskiy.official

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області російські загарбники погрожують відбирати в батьків дітей, які не ходитимуть до школи.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров у телемарафоні "Єдині новини" 4 липня, передає Gazeta.ua.

"Останні два тижні рашисти чітко декларують свої наміри, що ті батьки, які не віддають дітей до школи, яку намагаються організувати рашисти, то їх позбавлятимуть батьківських прав. Це смішно. Я не уявляю, як це відбуватиметься в реальному житті. Але такі погрози є", - сказав Федоров.

Також розповів, що з Мелітополя вдалося евакуювати всіх дітей на підконтрольну територію України, які були в спеціалізованих закладах без батьків. У місті також не зафіксували випадків вивезення дітей в Росію, стверджує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мелітополі зійшов з рейок бронепотяг окупантів – Федоров

Мер нагадав, окупанти вже понад два місяці утримують у полоні 16-річну дитину.

"Вони не віддають її батькам. Це трагічна ситуація, і я не розумію, що може бути з психікою цієї дитини за два місяці перебування в рашистському полоні. Рашисти поводяться як терористи", – підкреслив мер.

Дитячий омбудсмен України Дар'я Герасимчук також підтвердила інформацію про погрози окупантів відбирати дітей у батьків. Порадила всім батькам та іншим родичам за можливості вивозити з окупованих територій дітей.

"Цим ви можете зберегти не лише психологічний стан дитини, але і її життя. Щодо інших дій, іти чи не йти до школи, то ви почуєте правила дії від Міністерства освіти й від влади", – зазначила вона.

На вечір 28 червня понад 360 жителів Запорізької області перебувають у полоні в російських окупантів. Приблизно 150 із них – у заручниках.

Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон було захоплено майже на 60%.

Від початку повномасштабної війни Росії проти України загинули 345 дітей. Ще 644 українські дитини на ранок 4 липня були поранені, за даними Офіса генерального прокурора.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі окупанти погрожують батькам відібрати дітей: відома причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути