четвер, 12 липня 2012 11:00

На Закарпатті буревій виривав дерева, стовпи та валив з ніг людей

У понеділок потужний буревій пронісся Тячівським районом Закарпаття. Вітер з дощем виривав дерева, електричні та телефонні опори. Зносило навіть людей.

Найбільше постраждали села Вільхівські Лази та Раково Тячівського району. Тут буревій наробив біди у 35 дворогосподарствах.

"Буря піднялася близько сьомої години вечора, - розповів сільський голова Вільхівських Лазів Василь Дем'янчук. – Зі сторони села Округла на Раково і Вільхівські Лази почав йти вітер з дощем. Зачепив не все село, а тільки частину. Складалося враження, що буря йшла якимось коридором, шириною приблизно в сотню метрів. Шквальний вітер виривав дерева, стовпи телефонного зв'язку та електропередач".

Місцеві люди ховалися по будинках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині негода зривала дахи і валила дерева. Постраждали 100 населених пунктів

"Побачила, що йде сильна буря і вийшла у двір поховати речі, - розповіла жителька Вільхівських Лазів Ольга Копилець. – Але не встигла, бо вітер почав мене нести з собою. Перелякалася і схопилася за стовп. Це мене й урятувало. Довелося кілька хвилин триматися під дощем і вітром, аби не забрало із собою".

Місцевий житель Юрій Агоштин у той час йшов сільською вулицею. Буревій почав його підіймати. Чоловік устиг зачепитися за електричний стовп і так урятувався.

Протягом 30 хвилин вітер з дощем зірвали покрівлі на 35 сільських будинках. Найбільше постраждали 2 хати, магазинний склад і приватний цех з виробництва бруківки.

"На складі вітер зірвав не лише покрівлю, а ще й дерев'яні балки. У центрі Вільхівських Лазів буревій розділився на дві частини. Одна пішла в урочище Гнилий, інша – в урочище Лази. Там його сила ослабла", - сказав Василь Дем'янчук.

Наступного дня у селі працювала спеціальна комісія. Селянам обіцяють компенсувати шкоду шифером та деревом.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті буревій виривав дерева, стовпи та валив з ніг людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути