вівторок, 10 грудня 2013 16:50

На Вінниччині вітчим забив до смерті пасинка на очах брата та сестри

На Вінниччині вітчим забив до смерті пасинка на очах брата та сестри
Фото: google.com.ua

28-річний Дмитро Вернигора з села Городок Іллінецького району забив свого пасинка 6-річного Михайла. Чоловік вигнав дружину Марію на вулицю, а сам у стані алкогольного сп'яніння зайнявся вихованням дітей. На очах 2-річного Андрійка та 3-річної Оленки старшого побив до смерті. Трагедія сталася в ніч на 8 грудня. Родина святкувала день великомучениці Катерини.

"До міліції зателефонували сусіди цієї сім'ї близько 1-ї години ночі. Повідомили, що батьки б'ють дитину. Туди відразу виїхала слідчо-оперативна група. Міліція побачила на ліжку мертвим 6-річного хлопчика. На його тілі були численні синці та гематоми", - розповідає перший заступник начальника УМВС України у Вінницькій області Сергій Вучкан.

За словами Ірини Добровольської з сектору зв'язків з громадськістю обласної міліції, ще двоє дітей зі слідами побиття госпіталізували до райлікарні. Діти, на очах яких вбили братика, отримали важку психологічну травму.

Правоохоронці з'ясували обставини трагедії. Того дня господар почав безпричинно сваритися на жінку та вигнав її з хати. Двері зачинив із середини. Жінка пішла до сусідки. Коли поверталась додому, зустріла старшу доньку Олену.

"Дівчинка розповіла, що вітчим свариться і б'є маленьких братиків, а вона встигла втекти з хати. Після плачу та благань чоловік відчинив двері дружині. На ліжку жінка побачила одного з своїх синів. Він знаходився без ознак життя. Матір одразу кинулася викликати швидку та кликати людей на допомогу, але пізно. Лікарі лише констатували смерть дитини",— додає Ірина Добровольська.

Вітчима затримали на місці злочину. Чоловік виправдовується, що був п'яний і нічого не пам'ятає. Його арештували. Нещодавно вийшов з тюрми. Сидів за крадіжки. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство малолітньої дитини". Нелюду загрожує довічне ув'язнення.

Хлопчик виховувався у багатодітній родині, де було шестеро дітей. Цьогоріч пішов до першого класу. Директор школи зауважує, що хлопчик був дуже щирим, комунікабельним, любив співати і танцювати.

"Ті дітки виросли у мене на очах. Мати не дивилася за ними. Сьогодні похорони, а вона перша всіх пішла з кладовища зі своїм сином, який був взутий у кеди в таку холодну погоду. Проблема в тому, що ніхто не контролював, як вона витрачає дитячі гроші. Весь час їй казала: Маруся, дивися за дітьми". А вона відказувала, що старші виросли і ці виростуть. То хіба це нормальне відношення? Той вітчим-зек і раніше бив діток, а вона його прикривала", - каже фельдшер села, уже на пенсії 60-річна Катерина Мазур.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині вітчим забив до смерті пасинка на очах брата та сестри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути