субота, 23 червня 2012 12:25

На Вінниччині у фермера-"бютівця" тричі підпалювали яблуневі сади

На Вінниччині у фермера-"бютівця" тричі підпалювали яблуневі сади
"Бютівець" підозрює, що то був підпал і пожежу замовили. Фото: kyiv.comments.ua

Із 19 червня тричі підпалили яблуневі сади фермера 39-річного Віталія Магери. Він - депутат Теплицької районної ради від "Батьківщини" і керівник Теплицького виборчого штабу Об'єднаної опозиції.

Пожежа почалася під вечір, згоріло близько 40 гектарів насаджень. Наступного дня потерпілі звернулися в міліцію. 21 червня знову спалахнула пожежа з іншого кінця саду близько 18 години. Згоріли молоді саджанці на площі 1,9 гектарів.

"Але буквально через декілька годин після їх від'їзду, вогонь спалахнув в іншому кінці саду близько другої години ночі. Протягом неповних трьох днів сад перетворився майже на повне згарище", - розповів Віталій Магера.

"Бютівець" підозрює, що то був підпал. Каже, пожежу замовили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відправим Бондаренка туди, де Тимошенко!" - "Чорні" листівки на Черкащині

"Ця земельна ділянка нікому не була потрібна, поки я не оформив документи. Вона не оброблялася 23 роки. А тепер ділянка з усією оформленою документацією є ласим шматком. Сад, який знаходиться в стадії розкорчування фактично не був застрахований, тому виникає питання: кому були потрібні ці три пожежі, в яких моє фермерське господарство понесло величезні збитки, а соціальна сфера села не отримає відповідну допомогу", - додав фермер.

Урожай із цього саду отримували діти, які навчаються в школі та дитячому садку села Соболівка.

"Із осені проводили розчищення саду, бо багато років не плодоносив. Роботи призупинили навесні, бо почали цвісти дерева. Зрізані гіляки мали віддати на опалення дитячого садка та школи, лікарні. Постійно допомагали селу. Збудували два спортивні майданчики, замінили вікна в амбулаторії. У сільську раду купили комп'ютер", - розповів Магера.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині у фермера-"бютівця" тричі підпалювали яблуневі сади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути