понеділок, 31 березня 2014 14:18

На Вінниччині під землю провалилося три хати

На Вінниччині під землю провалилося три хати
Фото: tsn.ua

30 березня у селі Сапіжанка Шаргородського району Вінниччини під землю пішло три будинки та п'ять господарських споруд. Внаслідок катастрофи постраждала 77-річна жінка.

"В селі є штольня з видобутку каменю. Працювати там уже не можна. Я минулої осені за свій кошт поставив ворота та закрив видобуток. Там терміново треба було робити укріплення. Але ворота зірвали і вкрали, а каміння продовжували нелегально возити. Сільський голова про це знав, та нічого не робив. Я написав заяву в міліцію, але впевнений, що прокуратура та міліція все це кришували, тому і не зреагували", - розповідає Микола Грендач, місцевий підприємець.

Внаслідок зсуву ґрунту по вулиці Дзержинського в урвище, глибиною 50 метрів, пішли господарські будівлі та частина хат.

"У 77-річної пенсіонерки - Наталії Петрук - під землю пішов погріб та одна стіна від хати. Посуд, документи, все пішло в провалля. Потріскалася літня кухня, мало не провалився в урвище хлів з телицею. Сам допомагав виводити худобу. Така ж ситуація і у сусідки. На третьому подвір'ї в хаті потріскалися несучі стіни будинку та перекриття. Одну жінку затисло в хаті, їй вдалося вибратися. Іншу врятувало те, що була на городі, коли все сталося", - продовжує Грендач.

Всього у пошкоджених будинках проживало восьмеро людей. Всі вони відселені до родичів. 77-річна пенсіонерка потрапила до лікарні з тілесними ушкодженнями.

Місцеві кажуть, що з кожним днем урвище буде збільшуватися. Як тепер укріпитися, аби вся вулиця не пішла під землю, - не знають.

За інформацією ДСНС у Вінницькій області, споруди відключені від електричного живлення, аби уникнути замикань та пожеж. Працівники міліції охороняють домогосподарства.

 

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині під землю провалилося три хати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути