середа, 02 жовтня 2013 14:03

На Вінниччині чоловік згорів від вибуху телевізора

Першого жовтня поховали 61-річного Дмитра Лінивого з селища Муровані Курилівці Вінниччини. Згорів у своїй квартирі у неділю.

"Дим почув сусід, вибіг на сходи і зрозумів, що горить квартира Діми. Вивели його, але він вернувся назад у квартиру. Кажуть, за грішми, бо планував їхати на гостини до сина у Росію, - розповідає сусідка Марія Овчарук.

Пожежники приїхали за декілька хвилин. Десятьох вивели з під'їзду, щоб не задихнулися. Самі ж гасили вогонь без протигазів.

"Подзвонив колега Микола Зарічний. Кинулись туди. Стукали до людей у квартири, а вони й не розуміли, що сталося. Як побачили масштаб пожежі, викликати колег з сусіднього Могилів-Подільська. Для багатоповерхівок не маємо драбин. Згорів диван, телевізор, обігрівач. З'ясували, що спочатку почав тліти матрац через запалену цигарку. А потім вибухнув телевізор. Добре, що не було газових балонів", - каже диспетчер 32-річний Андрій Вагалюк.

Загиблий Дмитро Лінивий працював водієм у місцевих підприємців. Розвозив продукти по магазинах.

"Був слухняний і роботящий. Навіть у той день не зміг відмовити. Своїй тещі дрова помагав складати. Йому подзвонили, попросили підправити яму на кладовищі. Вчора ховали жінку. Сказав, що складе дрова наступного дня і пішов", - додає сусідка.

Лінивий торік наїхав на дворічного хлопчика у селі Курашівці, коли рушав від магазину. Це сталося випадково, дитина непомітно підлізла під колесо. В той час батьки забирали замовлені калачі на хрестини меншої доньки. Чоловіка не засудили.

"Діма дуже побивався за цим хлопчиком. Часто бачила його заплаканим. Все казав, що хлопчик стоїть перед очима. Став замкнутий, але взяв себе в руки і знову взявся до роботи", - розповідає Марія Іллінічна.

Загиблого ховали у закритій труні. Похорони організували родичі та донька загиблого 21-річна Любов. З чоловіком Віорелом мешкають у Чернівцях. У серпні відсвяткували весілля.

"Папа чекав сватів у гості. Після смерті наснився. Засміявся до мене. Кричу до нього: "Папа, йди додому. Тебе хоронять, а ти живий", — згадує донька.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині чоловік згорів від вибуху телевізора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути