Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2014 16:19

На Вінниччині брат зарізав брата

На Вінниччині брат зарізав брата
Фото: vsenovosti.in.ua

15 квітня близько сьомої вечора на "швидку" міста Гнівань Вінниччини подзвонила Лідія Сенельник. Вона повідомила, що її середульший син - 37-річний Олексій, - зарізав старшого - Сашка, 42 роки.

"Ми приїхали о 18.55 на виклик. Це не перший наш приїзд, бо кілька років тому уже була різанина в цій квартирі. Тоді один із братів вхопився за викрутку, інший за ножа, пошпигали одне одного, але до суду справа не дійшла, бо хлопці одне на одного заяв не писали. Коли я тепер зайшла до квартири - мало не впала, скрізь кров. Олександр лежав обличчям до підлоги, на спині нарахувала п'ять колотих ран", - розповідає місцева фельдшерка Наталія Астаф'єва.

Сім'я проживала у двокімнатній квартирі п'ятиповерхівки на вулиці Терешковій. Мати разом із убитим сином Олександром підробляла на кар'єрі. Олексій - інвалід, не міг ходити через тромбоз.

"Крім тромбозу, у нього ще й шизофренія. Він завжди сварився на брата, що той випиває. В цей раз не витримав. Вхопився за кухонного ножа та порізав його. Мати, коли прийшла - почала голосити. Сусіди викликали швидку, але врятувати Олександра вже було не можливо. Олексій спочатку мовчав, казав, що не знає, що сталося. Мамі сказав, хай ця скотина здохне, а тоді медиків викличемо. Але потім зізнався, що, посварившись із братом, просто зарізав його. Удари наносив у спину та груди", - розповіли у міліції.

Сусіди кажуть, що постійно чули сварки у родині, але не звертали уваги.

"Із Олексієм біда трапилася після армії, він прийшов якийсь неадекватний. Від того, що в нього почалися проблеми з головою, він постійно кричав", - розповідають сусіди.

Родичі кажуть, що Олексій здоровий і не мав проблем з головою. Сварився, коли сам випивав і коли Сашко приходив п'яний.

"Знаю, що Олексій в той день пив пиво. Сам того не бачив, казали лікарі. Тепер йому буде психіатрична експертиза. Як доведуть, що хворий, може, не посадять. А взагалі, Лідія намучилася з ними, толку не могла вивести. Обоє були одружені, дітей не мали, а жінки втекли від них. Єдина радість від доньки Наталії, вона живе окремо із чоловіком, мають двоє діток", - розповів родич Борис Дем'янчук.

За скоєний злочин Олексієві Сенельнику загрожує до 15 років в'язниці.

 

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині брат зарізав брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути