середа, 13 липня 2011 12:49

На Вінниччині блискавка вбила 13-річного хлопця на кукурудзяному полі

На Вінниччині блискавка вбила 13-річного хлопця на кукурудзяному полі

Вчора, 12 липня біля села Комунарівка Калинівського району блискавка вразила 13-річного Дмитра Югаса. Після влучення блискавки хлопчик впав. Далі його несли на руках. По дорозі до лікарні він помер.

Керівник господарства "РайсМаксимко" Микола Карпенко каже, у той день на полі працювало 250 чоловік. Вони мають обривати волоть аби зберегти елітний сорт кукурудзи.

"А взагалі на поле виходять 700 чоловік. Мав бути дощ, то там треба було дорвати. Уявіть, щоб уся сім'я загинула. Їх троє йшло з поля. Всі хочуть мати роботу. От ми матір узяли, а їй допомагали сини. Кажуть, хлопчик у сумочці тримав телефон на плечі. Може він притягнув блискавку", - розмірковує Карпенко.

Ніна Югас взяла на роботі відпустку, щоб підзаробити. Працює бухгалтером у сільраді Дружелюбівка. Це за 17 км від поля, де вона найнялася працювати з синами. Відпрацювали лише день. З матір'ю Ніною та старшим братом Андрієм на полі обривали кукурудзу. Таким чином мали б додаткові гроші. По договору отримали б 1200 грн за гектар зірваного волочу.

"А на другий таке сталося. В цей час чоловік Дмитро в Москві на заробітках був. Сам будівельник. Приїхав, як взнав за сина. Старший Андрій поступає вчитися. Такі всі добрі, роботящі. Завжди привітаються. Дімка хотів бути водієм", - розповідає голова села Дружелюбівка Інга Притуляк.

У господарстві виплатили сім'ї на поховання та ритуальні послуги майже сім тисяч грн. Дмитра Югаса поховають завтра, 14 липня у його рідному селі.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині блискавка вбила 13-річного хлопця на кукурудзяному полі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути