Ексклюзиви
понеділок, 24 березня 2014 22:52

На Тернопільщині міліція зупинила групу із гранатами та радіостанціями
5

Фото: УМВС в Тернопільській області

Пістолет "ПМ" з номерним знаком, що належав розстріляному 2 березня під Києвом працівнику ДАІ, виявили міліціонери під час спецоперації на Тернопільщині. Цю зброю знайшли у 17-річного киянина.

Про це повідомили у секторі зв'язків з громадськістю УМВС в Тернопільській області.

Деталей спецоперації у міліції не розголошують. Проте зазначають, що правоохоронці "зупинили групу з дев'яти осіб, шестеро з яких мали при собі вогнепальну зброю. Усі вони -- молоді люди віком 17-28 років. Це жителі Сумщини, Кіровоградщини, Київщини, Донеччини, Чернівеччини, Криму".

Арсенал зброї вражає. Серед вилученого -- дві мисливські двоствольні гвинтівки,  пістолети "Наган", "Корнет" та майже півтори сотні набоїв до них, також велика кількість набоїв до пістолетів ТТ та  ПМ,  дев'ять  саморобних вибухових пристроїв, три гранати, з яких дві  Ф-1 та одна димова,  підривач, підсумок для зберігання магазинів до автомата Калашникова та сам магазин до АК,  травматичні пістолети марок "Сталкер" та "ПГШ" і  набої до них,  два розкладних ножі,  шість  радіостанцій, маска, протигаз.

"Та чи не найбільше зацікавлення в оперативників викликав пістолет "ПМ"  з номерним знаком. Звірившись з базою даних зброї, що була викрадена з органів внутрішніх справ, правоохоронці з'ясували, що даний пістолет належав одному зі співробітників державтоінспекції, якого разом зі ще двома правоохоронцями розстріляли  2 березня цього на стаціонарному посту на Броварському проспекті під Києвом. Тепер ця зброя була в руках 17-річного киянина", - наголосили у прес-службі міліції. 

Тернопільські правоохоронці уже передали підлітка своїм колегам із Києва.

"Можливо, затриманий в Тернополі  юнак причетний до вбивства співробітників ДАІ. Згідно ухвали  Дніпровського районного суду  міста Києва, виданої ще 14 березня, є дозвіл на затримання підозрюваного" – пояснили у міліції.

Чоловіки із групи "розповіли про те, що зброя їм необхідна для самозахисту та, зважаючи на звернення керівників держави здавати зброю, вони готові добровільно її позбутися", - акцентувалив обласному УМВС.

Тому щодо решти п'яти осіб, у яких була вилучена зброя, слідчі клопотатимуть перед судом про їх звільнення від кримінальної відповідальності -- за добровільну здачу усього цього арсеналу.

Дані про подію внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковані за частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України - носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині міліція зупинила групу із гранатами та радіостанціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути