вівторок, 12 червня 2012 17:00

На Рівненщині негода зривала дахи і валила дерева. Постраждали 100 населених пунктів
5

Негода знеструмила 420 трансформаторних підстанцій та 61 лінію електропередач
Фото: Фото: Прес-служба МНС
Без електропостачання залишилися майже 100 населених пунктів
Цьогоріч такого шквального вітру на Рівненщині ще не було
Вітер зруйнував дахи будинків, повалив дерева
На подолання наслідків негоди задіяно майже 70 рятувальників та 11 одиниць техніки

У понеділок, 11 червня, після обіду через шквальний вітер та грозу без електропостачання залишилися майже 100 населених пунктів Рівненщини, повідомили в обласному МНС.

Негода знеструмила 420 трансформаторних підстанцій та 61 лінію електропередач різної потужності. Вітер зруйнував дахи будинків, повалив дерева.

"Спецтехнікою територіального управління МНС України у Рівненській області надається допомога громадянам у всіх постраждалих населених пунктах у відновлюванні зірваних дахів будинків та розчищенню автошляхів від повалених дерев. На подолання наслідків негоди задіяно майже 70 рятувальників та 11 одиниць спеціальної та допоміжної техніки", - пояснює Дмитро Мельник з прес-служби обласного МНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині 13 тисяч людей лишились без води через негоду

У Рівненському районі сильний вітер не тільки пошкодив лінії електоропередач, а й вирвав із землі 5 бетонних опор. У селі Волошки цього ж району негода повалила старі дерева на дах церкви й вони обірвали електричні дроти.

"Погану погоду зумовило проходження активних атмосферних фронтів. На всій території області були грозові дощі, а в центральних і північних районах краю - сильні з поривами вітру до 20 м за секунду. В Рівному короткочасне різке збільшення швидкості вітру – шквал, сягнуло 24 м за секунду. Цьогоріч такого шквального вітру на Рівненщині ще не було", - розповідає Ірина Кобзєва, завідувачка сектору обласного центру з гідрометеорології.

За словами менеджера із зовнішніх зв'язків ПАТ "АЕС Рівнеобленерго" Тетяни Корпусової, у вівторок після обіду електропостачання поки ще не відновлено в 69 населених пунктах області.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині негода зривала дахи і валила дерева. Постраждали 100 населених пунктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути