пʼятниця, 25 листопада 2022 13:31

Спецтема: Війна Росії проти України

На півдні знайшли пів сотні масових поховань: скільки жертв уже ідентифікували

На півдні знайшли пів сотні масових поховань: скільки жертв уже ідентифікували
На звільнених територіях Миколаївської та Херсонської областей продовжують виявляти воєнні злочини Росії. Фото: Ольга Стенько

На звільнених територіях Миколаївської та Херсонської областей продовжують виявляти воєнні злочини Росії.

Пошукові групи знайшли 50 місць масових поховань. Фахівцям вдалося ідентифікувати тіла майже 200 загиблих, повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Намагалися знищити 17 курей" − Гуменюк розповіла про ракетні атаки РФ на півдні України

Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти, Олег Котенко сказав, що командам допомагають місцеві, які вказують на досі невідомі місця поховань.

"Поки наймасовіше виявлено в Ізюмі (Харківської області). Утім, і на інших локаціях трапляються не менш масштабні за чисельністю могили", – сказав він.

11 листопада українські військові зайшли до Херсона, який понад вісім місяців перебував у російській окупації – від 2 березня. Кадри зустрічі воїнів жителями міста розчулили весь світ.

Російське міноборони повідомило, що втеча окупантів з правого берега Херсонщини завершилася і загарбники "зайняли заздалегідь підготовлені оборонні рубежі та позиції" на лівому березі Дніпра. Загарбники назвали це "маневром".

14 листопада президент президент Володимир Зеленський приїхав до звільненого від російських окупантів Херсона. Над містом офіційно замайорів прапор України.

Херсон мав символічне значення для президента РФ Володимира Путіна, оскільки став єдиним обласним центром, який вдалося тимчасово окупувати після 24 лютого. На оборону Херсона Москва спрямувала значні сили, зокрема й елітні частини повітрянодесантних військ, а також підкріплення з мобілізованих росіян.

Зараз ви читаєте новину «На півдні знайшли пів сотні масових поховань: скільки жертв уже ідентифікували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути