понеділок, 26 вересня 2022 11:28

Спецтема: Війна Росії проти України

На околицях Лимана йдуть запеклі бої: свіжа карта від аналітиків ISW
4

Українські захисники продовжують контрнаступ у Донецькій області.

Збройні сили України ведуть тяжкі бої з російськими окупантами на околицях Лимана. Такі дані станом на вечір 25 вересня має американський Інститут вивчення війни (ISW)

Згідно з картами аналітиків, українські військові успішно форсували річку Оскіл на сході від Ізюма. І, найімовірніше, взяли під контроль населений пункт Маліївка, розташований на адмінкордоні з Донецькою областю.

Війська України продовжують бої з російськими окупантами в районі Карпівки, Нового, Рідкодубу та Новосергіївки. Якщо українські захисники просунуться та звільнять ці території, то зможуть взяти позиції ворога біля Лимана в оперативне оточення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині дрони-камікадзе влучили у військовий об'єкт: триває евакуація людей

Українські захисники продовжують контрнаступ у Донецькій області
Фото: understandingwar.org
Українські військові успішно форсували річку Оскол на сході від Ізюму
Українські війська мають успіх на Донецькому напрямку
На півдні окупанти почали застосовувати нову тактику із застосуванням іранських дронів-камікадзе

За даними ISW, українські війська мають успіх на Донецькому напрямку. ЗСУ, ймовірно, вдалося звільнити населений пункт Шевченко у Донецькій області. Однак підтверджень Генштабу ЗСУ поки немає.

Запеклі бої продовжуються і в районі Бахмута. Цей район є одним із небагатьох, де російські війська намагаються наступати на позиції українських захисників.

На півдні окупанти почали застосовувати нову тактику із застосуванням іранських дронів-камікадзе. Активно безпілотники використовуються у районі Одеської та Херсонської областей. Незважаючи на це, ЗСУ намагаються просуватися на південних рубежах, знищують переправи та тилові позиції російських військ. Зокрема, минулої доби знову було завдано удару по Антонівському мосту в Херсоні.

Водночас повідомляли, що окупанти мають намір підтягнути на південь нові сили, які планується зібрати у рамках мобілізації в окупованому Криму.

Загальні бойові втрати росіян на ранок 26 вересня становлять 57,2 тис. осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 500 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

У Росії на військові бази почали прибувати перші партії призваних за частковою мобілізацією. Російські військкомати вже видали десятки тисяч повісток.

Зараз ви читаєте новину «На околицях Лимана йдуть запеклі бої: свіжа карта від аналітиків ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути