Ексклюзиви
вівторок, 28 травня 2013 01:19

"На наших дітей хочуть повісити темні справи, які відбуваються на шахті" - родичі вбитих шахтарів
5

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Донецькі правоохоронці заявили про розкриття потрійного вбивства, яке сталося 20 травня в місті Красноармійськ.

Затримано підозрюваного, який зізнався, що виконав вбивство трьох шахтарів шахти "Покровська" разом зі своїм товаришем. Обом вбивцям по 23 роки, і вони раніше не судимі. Затриманий працює на іншій шахті міста Красноармійськ і вже дав свідчення. Він так само вказав на свого спільника, який розшукується - утік з родиною до Росії. Про це розповіли на брифінгу сьогодні, 27 травня, прокурор Донецької області Олег Сюсяйло і глава обласної міліції Роман Романов.

Викриває підозрюваних зброя, яку у них було вилучено під час обшуку. Серед цієї зброї є пістолет Макарова з глушником, з якого ймовірно і були випущені 23 кулі з 24-х, гільзи від яких були виявлені на місці злочину.

- Вилучено пістолет ПМ з саморобним глушником, пістолет кулемет ППС 1944 випуску в дуже хорошому стані, 108 патронів "Люгер", 103 патрона ПМ, 61 патрон калібру 5,6 мм, 10 автоматних патронів, вилучено 1 мисливський патрон і сканер для викрадення машини, 3 пістолетні кобури, 4 магазини до ПМ, 3 магазини до пістолета ТТ, один магазин до пістолета-кулемета і запчастини, - розповів Роман Романов.



Стріляли злочинці з ПМ і "Люгера", причому буквально зрешетили руки і ноги всім трьом жертвам і зробили контрольні постріли в голови.

За версією слідства, вбивці хотіли вкрасти "будь-яку дорогу машину іноземного виробництва" і в пошуках варіанту переміщалися вздовж гаражів, вишукуючи відповідну модель. Побачили "Тойоту Авенсіс", що під'їжджала з водієм, і почали відбирати у нього машину. Через 10 хвилин під'їхали на "Волзі" два товариші власника "Тойоти" і тоді, імовірно, злочинцям довелося вбити ще двох свідків.

- У цьому гаражі два роки стояла саме "Тойота Авенсіс", яку в день скоєння злочину потерпілий - господар іномарки, житель селища Димитрове, повинен був залишити в гаражі, а на машині інших потерпілих він повинен був поїхати на роботу. "Тойота" 2 роки стояла в цьому гаражі, власник гаража ним не користувався, - розповів глава обласної міліції Роман Романов.

"Тойоту Авенсіс" 2008 року випуску виявив кинутою в посадці житель місцевого села. Міліція і прокуратура Донецької області вважають логічним, що заради цієї машини злочинці забрали життя трьох людей, а потім кинули машину.

- У лісосмузі "Тойоту" заховали, там була така незручність, що колеса зависли в грунті після дощу, і вони не змогли пересуватися на цьому авто, - пояснив Олег Сюсяйло.

На питання, за скільки можна продати таку машину, працівники міліції відповіли сміхом.

Родичі загиблих впевнені, що шахтарі стали випадковими жертвами замовного вбивства і згадують у цьому зв'язку ім'я нардепа від ПР Леоніда Байсарова. Його називають реальним директором і співвласником шахти "Покровська", де працювали троє вбитих шахтарів. Але правоохоронці не бачать причин допитувати пана Байсарова.

Як розповіли кореспонденту Gazeta.ua родичі загиблих шахтарів, їх звільнили після смерті заднім числом, шахта не допомогла сім'ям, а кошти на допомогу родичам жертв злочину зібрали рядові робітники - такі ж шахтарі.

-Вбивство заради машини - маячня, - прокоментував версію правоохоронців в інтерв'ю Gazeta.ua Віктор Держивицький, батько загиблого Олега Держивицького, якому було 42 роки. - Хлопці туди пішли на прохання Славіка, колишнього заступника директора шахти - господаря цього гаража, якого з шахти теж звільнили. На наших дітей хочуть повісити темні справи, які творяться на шахті. Чи пов'язаний Славік - не знаю, але знаю, що мій син був чесний роботяга, що гарував на "Покровській" цілодобово. Йому залишалося до пенсії півтора року. І наших дітей підставили. Відповіді знає Байсаров. Але нам буде зле, якщо ми будемо багато говорити.

Зараз ви читаєте новину «"На наших дітей хочуть повісити темні справи, які відбуваються на шахті" - родичі вбитих шахтарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути