Ексклюзиви
пʼятниця, 02 грудня 2022 11:52

Спецтема: Війна Росії проти України

На місці знищеної бази "мобіків" все ще розбирають завали: нове відео з-під Мелітополя

На місці знищеної бази "мобіків" все ще розбирають завали: нове відео з-під Мелітополя
ЗСУ поцілили у ворожу базу у селищі Мирне 30 листопада. Фото: скріншот з відео

У селищі Мирне Мелітопольського району на Запоріжжі комунальники продовжують розбирати завали на місці бази окупантів.

Три дні тому туди поцілили українські захисники. Відео зруйнованої бази, яку росіяни облаштували в приміщенні клубу, оприлюднило видання "РИА Мелітополь" 2 грудня.

"Точним ударом ЗСУ в останній день осені була ліквідована казарма рашистів, на яку вони перетворили місцевий клуб. Як повідомляють місцеві жителі, завали розбирають уже котрий день", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати РФ в Україні перевищили 90 тис. вбитих окупантів – Генштаб

У цьому приміщенні окупанти розселили росіян, які були нещодавно мобілізовані. Місцеві жителі повідомляли про кілька потужних вибухів у ніч, коли ЗСУ влучно туди поцілили.

За даними журналістів, цієї ночі було гучно і в самому Мелітополі. Потужний вибух пролунав приблизно о 2:20. І був такої сили, що здригнулося практично все місто.

"Повідомляється, що вночі було відпрацювання трохи на південь від Якимівки Мелітопольського району. Там було велике розташування противника", – пише видання.

Проведена так звана часткова мобілізація в Росії не дала результатів, на які розраховувало керівництво РФ. Мобілізовані масово гинуть та намагаються уникати участі у бойових діях, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За даними українського Генштабу, росіяни виводять особовий склад із Пологів, Михайлівки та Інженерного, що на Запоріжжі. А в Бурчаку "влада" проводить перепис населення. Це робиться в межах підготовки до майбутніх евакуаційних заходів.

Американські воєнні аналітики пояснили: окупанти відводять деякі свої підрозділи на Запоріжжі, щоб зменшити атаки ЗСУ на їхні сили. Загарбники на Запорізькому напрямку не можуть захистити свої критично важливі райони фронту

Зараз ви читаєте новину «На місці знищеної бази "мобіків" все ще розбирають завали: нове відео з-під Мелітополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути