пʼятниця, 16 лютого 2018 11:26

На Луганщині заступник мера "погорів" на хабарі

На Луганщині заступник мера "погорів" на хабарі
Хабар e розмірі 135 тис. грн отримав заступник мера Сіверськодонецька. Фото: facebook.com/lysenko.andrii

Заступника міського голови Сіверськодонецька Луганської області спіймали на хабарі. Отримував 135 тис. грн. Перед цим вимагав кошти у директора будівельної фірми.

Таку інформацію у Facebook оприлюднив прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"Наприкінці 2017 року високопосадовець вимагав від директора будівельної компанії гроші у розмірі 10 відсотків від вартості об'єкту будівництва при виконанні цією компанією будівельних робіт з ремонту електричних мереж, приміщень, систем опалення, водопостачання та водовідведення будівлі однієї з лікарень міста Сєвєродонецька", - зазначив Лисенко.

Заступник мера, який одночасно є помічником депутата, отримав хабар 15 лютого. Наразі вирішується питання про оголошення підозри посадовцю та посереднику, що брав участь у незаконній схемі. Прокуратура вимагатиме в суді призначити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Спіймали співробітника СБУ на хабарі в $3 тисячі

За вимагання і отримання хабара посадовцю загрожує 5-10 років ув'язнення, конфіскація майна та тимчасова заборона обіймати певні посади.

13 лютого на Львівщині затримали заступницю міського голови під час отримання хабара. Місцеві чиновники організували "бізнес" із видачі довідок про походження сільгосппродукції. Такий документ необхідний для отримання сертифіката на продукцію для її експорту.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині заступник мера "погорів" на хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути