вівторок, 15 листопада 2011 11:19

На Луганщині колишній працівник похоронної контори понівечив 19 могил

На Луганщині колишній працівник похоронної контори понівечив 19 могил

У Стаханові (Луганська область) затримали вандала. Про це повідомляє Стахановський МВ УМВС України в Луганській області.

Ним виявився 28-річний молодий чоловік, який має дружину і малолітню дитину, раніше працював в одній з похоронних контор Стаханова.

Слідчий відділ Стахановського МВ УМВС України в Луганській області проводить розслідування у кримінальній справі, порушеній за фактом наруги над могилами осіб, похованих на кладовищі "Південне" Стаханова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За вінок з могили Лесі Українки вандали отримали 250 гривень

Як пояснив підозрюваний в ході слідства, коли він працював у похоронній конторі, то проводив заміну старих пам'ятників на нові. Потім, з дозволу замовника, сам розпоряджався заміненим пам'ятником, здаючи його на брухт, чим забезпечував собі додатковий заробіток.

Коли він залишився без роботи, то вирішив відновити "стару практику". Знайшовши на кладовищі могилу, де був встановлений металевий пам'ятник, викрадав його, після чого здавав на металобрухт, при цьому непогано заробляв. Усього він викрав дев'ятнадцять металевих пам'ятників.

В даний час вандалові пред'явлено звинувачення за ч. 2 ст. 297 КК України "Наруга над могилою". Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині колишній працівник похоронної контори понівечив 19 могил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути