четвер, 19 січня 2012 09:26

На "Коста Конкордії" були онуки загиблих пасажирів "Титаніка"

На "Коста Конкордії" були онуки загиблих пасажирів "Титаніка"

Серед врятованих пасажирів італійського круїзного лайнера "Коста Конкордіа", який потрапив на риф біля острова Джильо, виявилися онуки чоловіка, який загинув під час катастрофи "Титаніка" в 1912 році.

За словами врятованої Валентини Капуано (Valentina Capuano), її двоюрідний дідусь 100 років тому сподівався дістатись до Америки, щоб почати нове життя, проте в результаті корабельної аварії загинув.

"Мені як ніби самій довелося пережити історію діда, про якого розповідала бабуся. Це було жахливо, мене досі в тремтіння кидає від того, що сталося", - розповіла Капуано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крах теплохода в Італії: загинули 6 людей, безвісти зникли 16

Разом з 30-річною Валентиною Капуано із затонулого теплохода врятували її брата, а також двох їхніх друзів.

Лайнер італійської компанії Costa Crociere затонув у ніч на 14 січня в Середземному морі. В результаті інциденту загинули 11 людей, 28 вважаються зниклими без вісті. Всього на борту туристичного теплохода знаходилися понад 4200 осіб. Капітана судна Франческо Скеттіно (Francesco Schettino) помістили під домашній арешт за підозрою в ненавмисному вбивстві.

За однією з версій, теплохід під командуванням Скеттіно наткнувся на рифи через те, що той вирішив привітати свого друга на острові Джильо. Сам капітан заявляв, що не відхилявся від маршруту, а підводні скелі не були позначені на карті. Пізніше він зізнався, що випадково посадив судно на риф.

Катастрофу "Коста Конкордії" раніше вже порівнювали з "Титаніком". У першу і останню подорож найбільший британський теплохід відправився з 2224 людьми на борту. Після зіткнення судна з айсбергом врятувати вдалося лише 711 особам.

Зараз ви читаєте новину «На "Коста Конкордії" були онуки загиблих пасажирів "Титаніка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути