середа, 14 серпня 2013 11:25

На Кіровоградщині полтавчанин застрелив на полюванні свого товариша

На Кіровоградщині полтавчанин застрелив на полюванні свого товариша
Так закінчилось полювання на качок

На Кіровоградщині трагічним випадком розпочався сезон полювання. Нещасний випадок трапився із мисливцями з Полтавської області. 46-річний чоловік вистрелив у свого 50-річного друга.

"Вони полювали на качок. Отримали картки на відстріл дичини і пройшли відповідний інструктаж. Випливли на Дніпро на моторному човні. Обрали місце ближче до протилежної сторони річки, з боку райцентру Онуфріївка Кіровоградської області. Близько п'ятої вечора старший чоловік піднявся з місця, бо помітив качок. У цей момент інший вже приготувався до пострілу й натиснув на курок", - розповіла Віталіна Бевзенко з обласної міліції.

Куля влучила в голову старшого мисливця. Чоловік упав у човен без свідомості.

"Шокований молодший товариш викликав швидку допомогу. Чималу відстань до берега Онуфріївки подолав за якихось 11 хвилин. На березі їх уже чекала машина з медиками. Але, незважаючи на зусилля лікарів, пораненого чоловіка врятувати не вдалося. Через дві години вже в реанімації він помер", - сказала Бевзенко.

Обидва мисливці із міста Комсомольськ Полтавської області. Дружили між собою впродовж 25 років. У загиблого залишилося четверо дітей. Підозрюваного було теж госпіталізовано, через стрес у нього піднявся тиск.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 119 Кримінального кодексу України (вбивство, вчинене через необережність). Обставини пригоди з'ясовують слідчі.

На Черкащині сезон полювання теж почався із трагедії. Біля села Сокине у Дніпрі рятувальники витягли тіло 35-річного мисливця. Як з'ясувалося, на полювання він поїхав із друзями. Уполювавши качок, чоловіки вирішили перепливти човном на сусідній острів.

"Усі мисливці з нагоди відкриття полювання перебували у піднесеному настрої, тому відсутність товариша виявили лише наступного дня. Запанікувавши, звернулися за допомогою до рятувальників. Тіло загиблого знайшли через два дні", - повідомляє Олег Ткаченко з управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області.

 

 

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині полтавчанин застрелив на полюванні свого товариша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути