Ексклюзиви
четвер, 28 листопада 2013 15:11

На Кіровоградщині засудили злочинців, які застрелили і спалили таксиста

На Кіровоградщині засудили злочинців, які застрелили і спалили таксиста
Фото: ntn.ua

Ленінський районний суд Кіровограда виніс вирок вбивцям. Вони отримали від 12 до 15 років. Чотири роки тому чоловіки позбавили життя 38-річного таксиста. Прокурор, який підтримував державне обвинувачення, вважає, що вбивці заслуговують на довічне ув'язнення. Тому вирок оскаржуватиме в Апеляційному суді.

Трагедія сталася вночі 9 травня 2009 року між селами Первомайського району Миколаївщини та Добровеличківського району Кіровоградщини.

"Злочинці зарання готувалися. Вони хотіли заволодіти машиною таксиста. У службу зателефонували з "лівого" номера. У призначене місце приїхав водій на автомобілі "Чері". Троє пасажирів попросили їх відвезти в одне із сіл. На трасі біля лісосмуги, коли машина мчала на швидкості, вбили таксиста. Двічі вистрелили в його голову. Машину занесло у дерево. Від удару авто було не придатне для поїздки. Щоб приховати злочин, молодики кинули таксиста до багажника й підпалили. Перед тим у таксиста забрали 160 гривень, один долар та два мобільні - "Нокіа" і "Самсунг", - розповів прокурор Кіровограда Дмитро Титор.

Через три дні після скоєння злочину правоохоронці затримали головного підозрюваного - 39-річного жителя Первомайська. Він намагався чинити опір. Згодом затримали і двох його співучасників.

"Як з'ясувалось у ході слідства, окрім умисного вбивства, засуджені були фігурантами низки кримінальних злочинів, пов'язаних із крадіжками. Машину таксиста планували використовувати для цих же цілей. Вони отримали по 12, 14 і 15 років. Проходять по статтях: умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою, розбій, вчинений за попередньою змовою, поєднаний з насильством, незаконне поводження зі зброєю, умисне заподіяння ушкоджень працівникові правоохоронних органів і незаконне заволодіння транспортним засобом. Тому ми вважаємо, що міра покарання має бути довічним ув'язненням й будемо оскаржувати попереднє рішення", - зазначив Дмитро Павлович.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині засудили злочинців, які застрелили і спалили таксиста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути