субота, 03 березня 2012 09:58

На Київщині навесні потечуть смердючі річки з фекаліями

На Київщині навесні потечуть смердючі річки з фекаліями

У місті Васильків на Київщині з острахом чекають справжньої весни, бо вона приносить підтоплення приватних будинків, причому страшенно смердючою водою, йдеться в сюжеті ТСН.

Мешканець Василькова Валентин Дідиченко розповідає, що як вода випускається з очисних споруд, тоді розходиться по всій траві.

Потім вода сходить, воно залишається на траві і в землі, а скотина споживає. Тварини дохнуть, люди хворіють.

І все через міський колектор. Місцеві пояснюють, що васильківські очисні споруди переносять нечистоти.

"Вода, яку ми бачили на першому етапі очистки і на виході, ідентична. Очистки немає, просто іде слив, який губить всю екологію", - розповідає член Васильківського міськвиконкому Григорій Дармоступ.

Кілька років тому місцеві захисники довкілля замовляли експертизу води, яку зливають у річку. Сульфати, хлориди та інші хімічні сполуки перевищують норму в сотні разів. Однак у місцевій лабораторії альтернативну експертизу називають брехнею.

Проте погоджуються, що у санітарні стандарти для стоків не вписуються. Бо не мають хімічного очищення води. Для цього потрібні великі гроші та технології. І допомогти матеріально ніхто не може.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині забруднені всі річки

Очисні споруди десять років тому віддали приватному підприємству. Захисники довкілля переконують, що проблема саме в цьому.

"Це ж приватна структура – вони з повітря роблять гроші, нічого не реконструюють і не вкладають уже десятки років", - впевнена завідувач лабораторії очисних споруд Василькова Людмила Борисевич.

Власник очисних споруд Микола Цимбалюк розповідає, що у свій час очисні споруди передавались місту і вони довели до такого стану, що їх відключали від електроенергії і були доведені до аварійного стану. Тому підприємство забрало їх назад. Тим часом отруєна вода попадає в колодязі та городи місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «На Київщині навесні потечуть смердючі річки з фекаліями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути