середа, 18 травня 2022 10:39

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині з "Градів" розстріляли колону цивільних машин: багато жертв

На Херсонщині з "Градів" розстріляли колону цивільних машин: багато жертв
Багато цивільних у колоні зазнали поранень, щонайменше троє загиблих. Фото: ілюстративне, Нацполіція

17 травня поблизу села Давидів Брід Бериславського району на Херсонщині російські окупанти з "Градів" розстріляли колону цивільних автомобілів.

Щонайменше троє осіб загинули та багато поранених, повідомив депутат обласної військової адміністрації Ігор Йосипенко у Facebook.

"Орки обстріляли з "Градів" близько сотні легкових авто. Їх власники намагалися проїхати з Кривого Рогу в напрямку Берислава. Частина машин далі самостійно їхати не може, техніку понівечило", - написав Йосипенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині росіяни грабують колекціонерів, антикварів - відбирають все

За його інформацією, люди простояли в черзі близько трьох діб біля Давидового Броду.

"Не звертаючи уваги на попередження ЗСУ про заборону перетину лінії вогню в ці дні, все-таки вирішили їхати. Наслідки жахливі", – додав депутат.

З Херсонської області окупанти не дають "зелених коридорів". Тож жителі на свій страх і ризик покидають регіон самостійно. На Херсонщині - купа блокпостів російських військових, тож дорога до підконтрольної Україні території займає кілька діб. Люди змушені ночувати просто неба. Дехто не витримує і повертається.

25 квітня загарбники захопили Херсонську міськраду. З будівлі зняли прапор України. Окупанти забрали ключі в охорони. Меру й працівникам міськради дали можливість виїхати додому.

Херсон війська РФ зайняли ще на початку березня. Згодом і більшість населених пунктів області. Це єдиний регіон, який окупантам вдалося захопити за більш як два місяці війни проти України.

У Херсоні не припиняються мирні акції протесту місцевого населення проти окупації. Одна з таких відбулася 27 квітня. Беззбройні люди вийшли на пл. Свободи. Мітинг росіяни розігнали газом. Відомо про чотирьох постраждалих.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині з "Градів" розстріляли колону цивільних машин: багато жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути