понеділок, 09 липня 2012 10:01

На Херсонщині психічно хворий убив матір, а труп тягав за ногу по селу

На Херсонщині психічно хворий убив матір, а труп тягав за ногу по селу
Чоловіка госпіталізували до психіатричної лікарні. Фото: m.images.yandex.ru

В одному з сіл Каланчацького району Херсонської області місцевий житель побачив, як його сусід тягне по вулиці за ногу свою 86-річну матір. Старенька жінка стікала кров'ю і билася у конвульсіях. Очевидець негайно зателефонував до міліції та викликав "швидку".

Коли слідчо-оперативна група та лікарі прибули на місце події, жінка була вже мертва, її тіло лежало посеред вулиці. Сумнівів щодо того, хто скоїв злочин, не було. Правоохоронці прийшли до будинку, де мешкала загибла. Там знаходився її психічно хворий 57-річний син. Чоловік був у неадекватному стані, поводися агресивно. Обстановка вказувала на те, що господарку вбили саме у домі - на усіх речах були сліди крові.

Чоловіка госпіталізували до психіатричної лікарні. Він навіть не міг пояснити причини, чому убив матір. Лише казав, що скоїв злочин на релігійному ґрунті, начебто не поділяв віросповідання матері. Але правоохоронці схиляються до іншої версії. Так, під час опитування сусідів родини стало відомо, що останні кілька тижнів жінка жалілася на сина. Вона казала, що він застосовує проти неї фізичну силу, не хоче нічого робити по господарству, вимагає гроші.

Періодично підозрюваний проходив курс лікування, після чого повертався додому. Жителі села боялися такого сусіда, адже іноді він бив людей, ставав некерованим у своїй агресії. Ймовірно, саме відмова матері дати йому грошей стала причиною вбивства.

Як показали результати судово-медичної експертизи, смерть жінки настала внаслідок відкритої черепно-мозкової травми та перелому основи черепа.

За даним фактом слідчим відділом Каланчацького РВ було порушено кримінальну справу за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство". Зараз чоловік знаходиться у лікувальному закладі.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині психічно хворий убив матір, а труп тягав за ногу по селу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути