субота, 24 вересня 2022 09:41

На Харківщині збір грибів обернувся трагедією

На Харківщині збір грибів обернувся трагедією
Відвідування лісів зараз є дуже небезпечним через велику кількість мін та нерозірваних боєприпасів. Фото: pixabay.com

В Чугуївському районі на Харківщині поранення отримав 45-річний чоловік.

Він підірвався на міні під час збору грибів. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в Тelegram 24 вересня.

За його словами, аналогічний нещасний випадок трапився з 24-річним мешканцем Ізюмського району, який також збирав гриби.

"Вкотре нагадую усім – відвідування лісів зараз є дуже небезпечним через велику кількість мін та нерозірваних боєприпасів. Тільки за минулу добу (23 вересня. – Gazeta.ua) піротехніки ДСНС знешкодили на території області 578 вибухонебезпечних предметів. Закликаю утриматися від відвідування лісів, зараз це може коштувати життя або здоров'я", – наголосив Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підірвались шестеро людей – жителів Харківщини попереджають про міни на звільнених територіях

Ворог не припиняє терор мирного населення Харківщини. Минулої доби росіяни обстрілювали населені пункти, розташовані недалеко від кордону з Росією та лінії зіткнення.

"Найбільше від обстрілів страждає Куп'янський район. За минулу добу там зазнали поранення п'ять людей, в тому числі двоє дітей – сестри 10 та 17 років", – написав він.

Додав, що на лінії зіткнення наші захисники продовжують завдавати окупантам втрат в живій силі й техніці.

У деокупованих Ізюмі та Балаклії на Харківщині виявляють багато мін росіян ПФМ-1. Це так звані "пелюстки", що заборонені усіма міжнародними конвенціями. Цей тип мін дуже важко виявити навіть металодетекторами.

Рятувальники закликали жителів деокупованих територій оминати траву, не ходити до лісу, пересуватись лише у перевірених місцях з твердим покриттям та розповідати дітям про небезпеку від боєприпасів.

Повертатися на деокуповані території Харківщини до повного їх розмінування може бути дуже небезпечно, наголосила місцева влада.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині збір грибів обернувся трагедією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути