субота, 01 липня 2017 22:18

На горі-вбивці зникли альпіністи

На горі-вбивці зникли альпіністи
Рятувальники оголосили, що спортсмени загинули. Фото: Alp.org.ua

У Гімалаях на "горі-вбивці" Нангапарбат не знайшли слідів іспанського та аргентинського альпіністів, які зникли тиждень тому. Рятувальники оголосили, що спортсмени загинули.

Про це повідомляють "РИА новости".

"Ми з жалем повідомляємо: ситуація на схилі змушує виключити, що хтось вижив", - йдеться в повідомленні.

На восьмитисячник Нангапарбат 56-річний Альберто Серайн відправився разом з аргентинським альпіністом Маріано Галваном у складі експедиції з 13 осіб.

Через погану погоду більша частина експедиції повернулася до табору, але Серайн і Галван відокремилися від групи і йшли по іншому маршруту. Іспанець і аргентинець зникли минулої суботи. GPS-система відстеження пересування спортсменів показала падіння на 150 метрів, після чого погасла на висоті приблизно в шість тисяч метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Евересті обрушився щабель Гілларі

Шукати альпіністів почали в середу, але через три години пошуки довелося припинити через погану погоду. Наступного разу вертольоти піднялися в суботу на світанку. На місці, відміченому GPS-системою відстеження спортсменів, знайшли величезний сніжний покрив, який утворився після сходження лавини. Слідів спортсменів не було.

Нангапарбат, розташований на північно-заході Гімалаїв, - дев'ятий по висоті восьмитисячник світу. Його називають "горою-вбивцею" через те, що до першого успішного сходження на ньому загинули близько 30 альпіністів. Входить в першу трійку найнебезпечніших для сходження восьмитисячників.

Зараз ви читаєте новину «На горі-вбивці зникли альпіністи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути