Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2019 13:37

На голові - пакет, до ніг прив'язані камінці: моторошні подробиці убивства Дарини Лук'яненко

На голові - пакет, до ніг прив'язані камінці: моторошні подробиці убивства Дарини Лук'яненко
Дарині Лук'яненко убивця перерізав сонну артерію. Фото - npu.gov.ua

Повідомили нові подробиці моторошного вбивства 11-річної Дарини Лук'яненко із селища Іванівка на Одещині.

22-річний Микола Тарасов зустрів дівчинку на місцевому ринку. Вийшов звідти раніше і дочекався біля свого будинку. Після затягнув її до себе і намагався зґвалтувати, але дитина пручалася.

Тоді підозрюваний задушив дівчинку і вдарив гострим предметом. На голову постраждалої він надів поліетиленовий пакет, а до ніг прив'язав камені. У такому вигляді викинув тіло 11-річної Даші до вигрібної ями глибиною 3 м. Через камені дівчинка не спливала, тому собаки не могли відчути її запах. Про це сьогодні, 20 червня, під час брифінгу повідомив керівник обласної поліції Олег Бех.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поводився спокійно, жартував: що розповідав підозрюваний у вбивстві 11-річної Дарини

"Конструкцію туалету розібрали, спочатку виявили руку дівчинки, а потім і все тіло. На ній залишилися сандалі та сережки, решту підозрюваний знищив. Раніше він пускав поліцію до будинку, гаража, горища і до двору. Коли всі факти вже вказували на нього, було прийнято рішення втретє провести обшук, тоді й знайшли труп", - розповів Бех.

Підозрюваний весь час проводив удома, хобі - серіали про розслідування, фільми про вбивства, по дому нічого не робив. Він допомагав волонтерам у пошуках Дарини і тактично замітав сліди злочину. За словами затриманого, дівчинку він не знав. Але на записах із камери спостереження видно, що в день трагедії він купував товар у матері вбитої, яка працювала на ринку.

"Родичі хлопця повернулися додому після 20:00. Вони дружили з сім'єю Дарини і, як і підозрюваний, допомагали у пошуках. Чи знали вони про вбивство, покаже слідство. Поліція підозрює, що одна з сусідок була в курсі події, але поки правоохоронці встановлюють всі обставини", - додав Бех.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дарину Лук'яненко вбили відразу після викрадення

Крім Тарасова, у поліції було ще 7 підозрюваних, у тому числі раніше судимі, алко- та наркозалежні люди. Підозрюваний при здоровому глузді, з ним працювали поліграфолог і психолог. Але він їх вів від реальної картини і чим займався того дня. Його свідчення завжди різнилися, тому серед основних 8 підозрюваних виділявся саме він. Мотив - сексуальне підґрунтя. Це не єдина версія поліції. Сам підозрюваний сказав, що вбив дівчинку "просто так, ні для чого".

Слідчі відкрили кримінальні провадження за 4-ма статтями: "зґвалтування неповнолітньої", "незаконне позбавлення волі", "вбивство дитини" і "наруга над місцем поховання". У суді наполягатимуть на триманні під вартою на час слідства, за словами прокурора Одеської області Олега Жученка. За скоєне Миколу Тарасова можуть ув'язнити довічно.

Батьки 22-річного Миколи Тарасова із Іванівки на Одещині знали про вбивство 11-річної Дарини Лук'яненко. У цьому переконані торгівці на місцевому ринку, де працюють рідні загиблої та підозрюваного. У трагедії звинувачують батьків Миколи. Кажуть, того батько виховував дуже жорстко і він в дитинстві тікав із дому.

Зараз ви читаєте новину «На голові - пакет, до ніг прив'язані камінці: моторошні подробиці убивства Дарини Лук'яненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути