Ексклюзиви
понеділок, 24 грудня 2012 15:09

На дорогу в столиці впала бурова установка вагою 140 тонн
5

Фото: Фото Тараса Подоляна

В неділю близько 14.00 в Києві на Набережне шосе упала бурова установка завдовжки 30 метрів. Це сталось на Поштовій площі навпроти Річкового вокзалу. Техніка перегородила половину проїжджої частини. Ніхто не постраждав.

"Все стоїть, нічого не падало. Я вам зараз розкажу, а мене з роботи звільнять, - каже сьогодні зранку один з робочих у помаранчевій касці. За хвилину пошепки каже - Вас на об'єкт все одно ніхто не пустить, не побачите. Вона далі лежить, за котлованом. А ця бурова — інша".

На початку 11-ої ранку на Поштовій настає тиша. Зникають всі автомобілі. Через кожні п'ять-десять метрів стоять міліціонери. За пару хвилин на великій швидкості проноситься кортеж - декілька чорних джипів та легковиків. Всі блимають червоними, синіми та зеленими лампочками. Їдуть в бік центру.

"О, Янукович поїхав. А я думаю, куди всі ділись. А то він сюдою на роботу щоранку їздить", - говорить по мобільному жінка у хутряній шапці та штучній дублянці.

Поштову почали реконструювати на початку вересня цього року. Тут будують нову розв'язку. Всю територію площі обгородили зеленим будівельним парканом. Вихід з метро до неї теж перекрили. Забили дошками. Аби побачити де саме лежить бурова ідемо на Володимирський узвіз. Заглядаємо через паркан. Звідти видно, що робочі у помаранчевих жилетках вкривають частини бурової зеленим тентом. Поруч з нами стоїть чоловік, теж дивиться на бурову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Падіння стометрового крану у Києві: в катастрофі дивом ніхто не загинув

"Стрілу відразу убрали, а бурову вночі. Добре, що вона вчора у вихідний впала. Якби в інший день, коли багато машин, то без жертв не обійшлось", - розказує чоловік. Йому на вигляд років 40. Каже, що він з форуму любителів будівельної техніки. Спеціально приїхав подивитись та сфотографувати залишки бурової.

Знаходимо напіввідкриті ворота. На території будівництва двоє чоловіків у камуфляжі. Питаємо чому впала.

"Палі забивала. Кажуть, що погано стояла, - зізнається один з робочих із червоним обличчям. - Її з ночі частинами відвозять. Кран поруч чергує, зараз знову частину повезуть. Але говорити про це не можемо, вибачте".

Бурова має назву "Бауер БГ - 40". Її вага у повному спорядженні - 140 тонн.

Зараз ви читаєте новину «На дорогу в столиці впала бурова установка вагою 140 тонн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути