Ексклюзиви
четвер, 13 серпня 2015 13:15

На Донбасі з'явилася нова "гаряча точка". Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 13 серпня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 12 серпня
Ситуація на Донбасі. 11 серпня

Бойовики не шкодують "Градів". Найгірша ситуація - у районі Донецька.

Про це в ході брифінгу повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

"Луганський напрямок. Противник продовжує дотримуватися тактики ведення "турбуючого вогню" по наших позиціях, намагаючись знайти слабкі місця у нашій обороні. Такі провокації здійснюються зазвичай у нічні години і не несуть значної загрози для наших військовослужбовців. Учора ворожі провокації відбулися у Станично-Луганському районі, біля Щастя, на північ від Бахмутівської траси, а також поблизу с. Золоте і Троїцьке. Фактів використання бронетехніки та ствольної артилерії з боку НЗФ на цих рубежах не зафіксовано.

Донецький напрямок. Продовжуються перестрілки та ворожі провокації поблизу Світлодарської дуги. Зокрема, учора ще до світанку українські військові відбили напад ворожої ДРГ, яка рухалась з боку Дебальцевого. На цій ділянці фронту бойовики застосували лише стрілецьку зброю і гранатомети. Обстановка спокійна і повністю контрольована.

Водночас на захід від Світлодарського водосховища противник продовжує обстріли передових позицій українських військ, розгортає бронетехніку, артилерію, міномети у житлових кварталах Горлівки. Звідти бойовики ведуть прицільний вогонь на північ, у бік Майорська і Зайцевого, та на захід, у бік Ленінського та Кірового. У ході нічних обстрілів у Дзержинську поранено двох цивільних та зруйновано 4 будинки. 

Противник активізував обстріли українських опорних пунктів, що прикривають лінію фронту від Горлівки і до Донецька. Розвідка підтверджує: артилерія НЗФ калібром 122 та 152 мм, йдеться про гаубиці, а також установки РСЗВ "Град" розгорнуті у Ясинуватій. Учора вони активно обстрілювали прифронтовий район, де перехрещуються залізниці Горлівка-Красноармійськ, а також Костянтинівка-Донецьк. Також на рубежах від Новгородського до Верхньоторецького відбулася низка дрібних провокацій бойовиків.

У районі Донецька окупанти перейшли до відкритого і систематичного застосування РСЗВ "Град" на ключових ділянках протистояння, а саме у трикутнику Опитне - Водяне - Піски. Бойові дії із застосуванням артилерії і танків не припиняються навіть удень, а вночі тривають безперервно.

У ході протистоянь бойовики знову обстріляли з гаубиць Авдіївку. У районі Красногорівки і Мар'їнки тривають перестрілки. Застосування важкого озброєння тут ускладнене через щільну забудову. 

На південь від Донецька противник провів потужний артилерійський обстріл сил АТО поблизу с. Новобахмутівка, а також неподалік Мар'їнки. Раніше на цій ділянці фронту було тихо.

Тривають інтенсивні бойові дії на Маріупольському напрямку. У трикутнику Докучаєвськ - Комсомольське - Тельманове ворог зосередив значні сили і важку військову техніку. Південніше, біля Гранітного, ворог провів 40-хв танковий обстріл по наших укріпленнях. На південь від Павлопільського водосховища противник перейшов до тактики обстрілів з великокаліберної артилерії, вогонь ведеться з великої відстані. НЗФ застосовують як ствольну, так і реактивну артилерію. Учора пізно ввечері українські передові позиції потрапили під вогонь ворожих "Градів"", - розповів Мотузяник.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі з'явилася нова "гаряча точка". Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути