понеділок, 12 вересня 2022 07:10

На Донбасі ЗСУ відбили дві потужні атаки росіян

На Донбасі ЗСУ відбили дві потужні атаки росіян
Сили оборони відбили атаки росіян неподалік Майорська та Красногорівки. Фото: suspilne.media

Російські загарбники, хоча й тікають на деяких напрямках, намагаються утримати тимчасово захоплені території Донбасу.

В окремих районах росіяни хочуть стримати наступ українських військ, повідомляє вранці 12 вересня, Генеральний штаб ЗСУ.

Ворог продовжує обстрілювати українські позиції, веде повітряну розвідку та намагається відновити втрачене положення.

"Протягом минулої доби ворог завдав 18 ракетних та 39 авіаційних ударів по військових та цивільних об'єктах на території України. Постраждали понад 30 населених пунктів, зокрема, Краматорськ та Костянтинівка", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти тікаючи з Харківщини "подарували" ЗСУ техніки майже на $130 млн: перелік озброєння

На Слов'янському напрямку минулої доби противник обстрілів не вів. Зате на Краматорському обстрілював райони населених пунктів Тетянівка, Донецьке, Райгородок, Крива Лука, Верхньокам'янське та Спірне.

На Бахмутському напрямку обстріли були в районах населених пунктів Веселе, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Миколаївка Друга, Зайцеве. На Авдіївському – обстрілів зазнали Карлівка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка.

Сили оборони відбили атаки противника неподалік Майорська та Красногорівки. У районах Миколаївки Другої та Зайцевого бої тривають.

У Генштабі також підтвердили, що в Луганській області російські військові з родинами залишили місто Сватове. Там залишилися тільки військовослужбовці так званої "народної міліції" з числа місцевих жителів.

Загарбники у паніці тікають з Харківщини та міста Сватове на Луганщині. Окупанти похапцем залишили Сватове на чотирьох вантажних автомобілях "Камаз", 20 броньованих машинах "Тигр" та викрали понад 20 легкових автомобілів місцевих жителів.

Російські окупанти вдень 11 вересня обстріляли Краматорськ, Слов'янськ та Миколаївку. Пошкоджені промислові об'єкти, багатоповерхівки, автозаправка, зруйновано будівлю ЦНАПу.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі ЗСУ відбили дві потужні атаки росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути