пʼятниця, 03 жовтня 2014 14:57

На Донбасі виявили 26 місць розташування катівень і концтаборів терористів

На сьогодні Служба безпеки України виявила 26 місць розташування в'язниць, катівень та концтаборів терористів. Виявлені також місця тортур, розстрілів, масових поховань мирних мешканців, які були розстріляні після вироків так званих "трійок".

Про це під час прес-конфренції повідомив радник Голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Якщо говорити про кількість таборів і масових поховань то, ми ведемо відлік на десятки. Але це попередня інформація. Ми не можемо остаточно сказати, що цей список кінцевий, бо робота щодо розслідування злочинів проти людяності на Донбасі ще триває", - зазначив він.

За даними СБУ, на Донбасі виявлено щонайменше 5 місць масових поховань мирних мешканців та терористів. Зокрема 5 осіб було звалено у яму у селі Нижня Кринка, інші необізнані тіла було скинуто у шахту Комунарська №22 у місті Жданівка.

Втім, найчисельніші масові захоронення, за інформацією відомства, було виявлено на території колишньго форпосту терористів, а саме у Слов'янську Донецької області. Серед знайдених встановлено імена тільки 12 загиблих.

Також у СБУ зазначили, що виявлено численні і наспіх зроблені поховання поруч з табором бойовиків у районі траси Ізюмській-Слов'янськ, братські могили в лісосмузі в Артеміському районі Луганська. Також знайдено поховання 30 мирних мешканців в Тельманівському районі.

Що стосується місць масових поховань українських військовослужбовців, то вони були виявлені в урочищі Савур Могила (до 25 загиблих), в н.п. Побєда (до 50 загиблих), у Харцизьку (до 50 загиблих), у Дмитрівці (кількість масового захоронення уточнюється) і в селі Осикове На Донеччині.

Також тіла українських військових були виявлені у н.п. Никишино, селі Гранітне поблизу Тельманово і під Іловайськом.

Автор: СБУ
 
Зараз ви читаєте новину «На Донбасі виявили 26 місць розташування катівень і концтаборів терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути