понеділок, 01 квітня 2013 09:53

На Дніпропетровщині у лікарні померла 5-річна дитина. Батьки і лікарі звинувачують один одного

На Дніпропетровщині у лікарні померла 5-річна дитина. Батьки і лікарі звинувачують один одного
5-річна Софійка. Фото: ТСН

У Першотравенську на Дніпропетровщині батьки звинувачують лікарів у смерті їхньої п'ятирічної доньки Софійки, пише ТСН.

Вони впевнені, що дитина померла в реанімації через неправильний діагноз і відсутність уваги з боку медиків. Натомість лікарі перекладають провину на самих батьків.

Мати каже: ще у вівторок її дівчинка почувалася добре. А в середу вранці прокинулася кволою та з набряками під очима. Батьки повели доньку до поліклініки. Дитину шпиталізували із температурою 35 градусів.

"Ми починаємо бити тривогу, давайте викликати область. Відповідають: нічого не зміниться, дитина стандартна, я вас запевняю, за два дні ця дитина буде бігати", - переповідає слова лікарів дядько дівчинки Олександр Разводов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму померло немовля. Хлопчика не стало через дев'ять днів лікування

За словами батьків Софійки, лікарі пояснили, що підозрюють гостру респіраторну вірусну інфекцію чи пневмонію. Лікування у реанімації спочатку допомогло, але раптом дитині стало гірше.

"Стало гірше, пішли сині плями по тілу. А лікаря не було. Вона пішла додому. О шостій я почала кричати, кликати на допомогу, у дитини почалися судоми. О 18.15 вийшли і сказали, що вона померла", - розповідає мати Софійки Дарина Соколова, яка була біля ліжка доньки.

Мати твердить: її дитина померла, бо медики залишили її наодинці. Керівниця лікарні визнає, що у відділенні реанімації працює лише один лікар, він, мовляв, у цей час рятував жінку у вкрай важкому стані.

Але запевняє, що дитину лікували за всіма правилами. Причина смерті – менінгоенцефаліт – вірус, що розвивався надто стрімко.

"Враховуючи наявність вірусної інфекції, яка призводить до блискавичних і незворотних наслідків у структурі мозку. І це ми побачили на розтині. Там були такі зміни, що за три-чотири години вони розвинутися не могли", - запевняє головний лікар лікарні Першотравенська Тамара Турчак.

Тож провину у смерті Софійки медики перекладають на батьків. Кажуть, що за два дні до того у дівчинки була висока температура - до неї викликали швидку, медики якої наказали наступного дня відвести дитину до педіатра.

"Я маму вилаяла і добре вилаяла, чому вона за допомогою не звернулася раніше. Що мене обурило, що дитина три дні температурить і до педіатра не показуються", - пригадує лікар-педіатр Олена Бодрова, яка оглядала Софійку.

Між тим родина Софійки вважає: у такий спосіб лікарня намагається уникнути відповідальності. Батьки не вимагають ані компенсації, ані ув'язнення для лікарів.

"Хочу, щоб діти не помирали, щоб був порядок, щоб лікарі боролись за життя, як повинні", - пояснює мати Софійки.

Керівник дитячого відділення лікарні, яка лікувала дівчинку вже звільнилася - за власним бажанням. Хто винен у смерті дитини, нині з'ясовує міліція, прокуратура та спеціальна комісія департаменту охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині у лікарні померла 5-річна дитина. Батьки і лікарі звинувачують один одного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути