пʼятниця, 20 січня 2012 16:09

На Чернігівщині зірвало понтонний міст через Десну
9

Фото: Фото: Прес-служба МНС

Ввечері 17 січня біля м. Новгород-Сіверський Чернігівської області на річці Десна зросло льодове навантаження. У зв'язку з цим, працівники районної автодорожньої служби розвели понтонний міст, який веде до сіл Бирине й Прокопівка та має довжину 80 і ширину 6 м.

Коли близько 1-ї години ночі крига пройшла, міст знову звели. Однак льодохід згодом відновився й 18 січня близько 07:15 троси, що тримали інженерну споруду, не витримали та лопнули. В результаті цього міст понесло течією, а потім розірвало на 2 частини.

Про це повідомили у прес-службі МНС у Чернігівській області.

"Райавтодоровці намагались їх зупинити, але безрезультатно. Тоді на допомогу викликали рятувальників Новгород-Сіверського районного відділу УМНС. Спільними силами для перехвату частин мосту було організовано 2 пости - перший на пірсі в с. Путівськ, а другий за 300-400 м вниз по течії річки. Працівники райавтодору зачепили один кінець тросу за пірс, а інший на моторному човні доставили до першої частини наплавного мосту й закріпили. Проте понтон вже встиг набрати за течією певну швидкість і розірвав трос. На другому посту працівники МНС повторили дії щодо кріплення до мосту тросу, але протилежний його кінець вже пересували по берегу, вичікуючи зручний момент. Він настав, коли міст проходив поворот річки. Трос вдалося зафіксувати за величезні тополі на березі. Це допомогло зупинити подальший рух інженерної споруди, після чого її додатково закріпили ще 3 тросами", - розказали у міністерстві.

Потім настала черга зупинити другу частину понтону, яка, рухаючись по річці, створила реальну загрозу підпорам залізничного мосту через Десну. Оцінивши складність ситуації, на допомогу викликали підрозділ МНС із Шостки Сумської області. Звідти ж привезли ще один міцний трос, який потім довелося пересувати по берегу навіть за допомогою трактора. В районі с. Пирогівка Шосткинського району неподалік від автомобільного мосту через р. Десна спільними зусиллями рятувальників двох райвідділів МНС та автодорожньої служби один кінець тросу був закріплений за частину наплавного мосту, а другий обв'язаний трактором навколо дерев. З цим інженерна споруда була зупинена.

Зараз вирішується питання щодо повернення моста на місце його постійного розташування. Проїзд від Новгород-Сіверського до сіл Бирине та Прокопіка тимчасово здійснюється в об'їзд через Шостку.

"Нам тепер в Новгород треба їхати в об'їзд аж 80 кілометрів. Цей міст побудували після війни, тому що кам'яний підірвали німці коли відступали. І така ситуація вперше. 760 людей відрізані від райцентру. Через міст нам всього було 14 кілометрів проїхати. - сказала Gazeta.ua Надія Гуща, голова сільської ради села Бирине. - Нам кажуть будуть ремонтувати, але коли ніхто не каже і термінів ніхто не називає. У нас є амбулаторія і своя швидка, але якщо щось серйозне трапиться потрібно буде їхати дуже далеко, аж у Шостку".

Зараз ви читаєте новину «На Чернігівщині зірвало понтонний міст через Десну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути