пʼятниця, 14 червня 2019 16:32

На Чернігівщині побили двох журналістів

На Чернігівщині побили двох журналістів
Правопорушнику загрожує обмеження волі на термін до 5 років. Фото: з відкритих джерел

У місті Прилуки на Чернігівщині чоловік напав на 2-х журналістів під час зустрічі кандидата в народні депутати з громадянами.

Правопорушника затримали, він перебуває в лікарні під охороною, повідомила поліція Чернігівської області.

"Співробітники одного з центральних телеканалів прибули на зустріч, хотіли перевірити наявну у них інформацію щодо підкупу виборців на даному заході. У цей час один із прихильників кандидата завадив їм здійснювати професійну діяльність і завдав тілесних ушкоджень", - йдеться в повідомленні.

Після інциденту 52-річний чоловік забарикадувався у себе вдома. Впустив правоохоронців, коли вони повідомили про проведення обшуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діагноз встановили лише з третьої спроби: спортивному журналісту терміново потрібна допомога

За фактом побиття журналістів відкрили кримінальну справу за статтею - погроза або насильство щодо журналіста. Чоловікові загрожує обмеження волі на термін до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

7 червня на ТЦ "Барабашово" сталася бійка за участю 2-х груп осіб. Під час конфлікту побили журналіста-оператора служби новин "Вісті" Вадима Макарюка. Група невідомих накинулися на оператора: залили очі газом, розбили обличчя, розбили камеру і витягнули звідти карту пам'яті з відзнятим матеріалом. На відео очевидців видно, як невідомий стріляє у бік оператора.

Слідчі дії ведуться за ч. 2 ст. 171 (перешкоджання журналістській діяльності), ст. 345-2 (насильство щодо журналіста), ч. 2 ст. 187 (розбій) КК України. Увечері 11 червня одному з учасників конфлікту оголосили про підозру.

Зараз ви читаєте новину «На Чернігівщині побили двох журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути